Testköra Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder testköra, varianter, uttal och böjningar av testköra

Testköra synonym, annat ord för testköra, vad betyder testköra, förklaring, uttal och böjningar av testköra.

Synonym till testköra

Vad betyder och hur uttalas testköra

Testköra uttalas test|köra och är ett verb, böjs som ¹köra.

Ordformer av testköra

Aktiv

testköra
infinitiv
testkör
presens
testkörde
preteritum
testkört
supinum
testkörande
presens particip
testkör
imperativ

Passiv

testköras
infinitiv
testkörs
presens
testkördes
preteritum
testkörts
supinum

Perfekt particip

testkörd en
~ + subst.
testkört ett
~ + subst.
testkörda den/det/de
~ + subst.

Alternativa böjningsformer passiv

testköres
presens

Testköra är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Andra språk

Testköra på Engelska

  • test drive

Hur används ordet testköra

  1. Under slutet av 2009 fick Bianchi möjligheten att testköra för Ferraris Formel 1-stall i två dagar på Jerez. Efter testkörningarna offentliggjorde Ferrari att man hade skrivit långtidskontrakt med Bianchi. Hans roll offentliggjordes inte, men det troliga var att han skulle vara en av stallets tillgängliga testförare och att Ferrari hade option på att kontraktera Bianchi som tävlingsförare i framtiden. Ett år senare bekräftades han, som väntat, som stallets officiella testförare. Han fick även möjligheten att köra Ferraris F1-bil under ett test på Yas Marina Circuit. Nästa tillfälle kom den 13 september 2011, då han körde en heldag på Ferraris testbana Fiorano Circuit i Maranello. Under 2012 blev han, tack vare support från Ferrari, testförare i Force India och fick köra nio fredagsträningar av säsongens tjugo helger. (källa)
  2. Det finns två laboratorietestmetoder för att mäta ett bränsles oktantal. Dessa är Research Octane Number (RON) och Motor Octane Number (MON), och de utförs båda med Cooperative Fuels Researchs förgasarförsedd encylindriga provmotor med variabel kompression. De standarder som reglerar detta är ISO 5164:2005 (RON) samt ISO 5163:2005, vilka kan användas för att mäta oktantal mellan 40 och 120. Vid provning blandar man ihop två referensbränslen (volymprocent isooktan i n-heptan), en med ett oktantal högre än förväntat och en med ett oktantal lägre. Man kör motorn på bränslet som ska testas och ställer in kompressionsförhållandet så att CFR-motorns knackindikator visar ett värde på 50. Referensbränslena ska nu testköras, och visar de 30-40 respektive 60-70 på knackindikatorn så anses testbränslets oktantal vara bestämt (eftersom testbränslet gav ett utslag på knackindikatorn mittemellan referensbränslenas utslag). Har vi använt referensbränslen på 97 respektive 99 oktan så har alltså provbränslet bestämts till 98 oktan. (källa)
  3. Normalt testkörs reservkraftsanläggningar regelbundet för att hitta eventuella fel som skulle utgöra problem vid ett strömbortfall. Detta kan göras på flera sätt, men normalt görs det parallellt mot elnätet relativt ofta, och ett par "skarpa" tester per år där man simulerar spänningsbortfall. (källa)
  4. SL beslutade i augusti 2016 att köpa 22 tåg från Stadler, som kallas X15p. Tågen byggs till en längd av 60 meter med tre vagnar och har en maxhastighet på 120 km/h. Det finns en option (möjlighet i kontraktet) att köpa ytterligare 45 tåg till fastställt pris. Första tågen levererades i slutet av 2020, och därefter ska de testköras under 2021. Åren 2022 till 2024 planeras de att tas i trafik. De nya tågen möjliggör tätare trafik på Roslagsbanan från mitten av 2020-talet. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.