Tidningsarkiv Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidningsarkiv, varianter, uttal och böjningar av tidningsarkiv

Tidningsarkiv synonym, annat ord för tidningsarkiv, vad betyder tidningsarkiv, förklaring, uttal och böjningar av tidningsarkiv.

Vad betyder och hur uttalas tidningsarkiv

Tidningsarkiv uttalas tid|nings|ark|iv och är ett substantiv.

Ordformer av tidningsarkiv

Singular

tidningsarkiv
obestämd grundform
tidningsarkivs
obestämd genitiv
tidningsarkivet
bestämd grundform
tidningsarkivets
bestämd genitiv

Plural

tidningsarkiv
obestämd grundform
tidningsarkivs
obestämd genitiv
tidningsarkiven
bestämd grundform
tidningsarkivens
bestämd genitiv

Tidningsarkiv är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidningsarkiv

  1. Frisk hade själv hittat ett programformat som han följde genom åren. Han var noga med kontroll av fakta i sina presentationer, och det kunde innebära tidskrävande letande i tidningsarkiv och i hans egna samlingar. (källa)
  2. De sista åren hade Frisk hittat en form för programmet som han ganska strikt följde. Han hade en ganska stor grupp lyssnare som ville höra de allra äldsta, akustiskt inspelade skivorna. Sedan någon melodi med någon av de mest önskade artisterna – oslagbar etta var Sven-Olof Sandberg med Ulla Billquist på andra plats. En tango var också ett måste, och dessutom hade programmet en avdelning kallad "Veckans film", där Frisk berättade kring en populär svensk långfilm, handlingen - skådespelarna - recensionerna m.m. och så spelades tre av melodierna ur filmen. I programmet brukade också spelas cirka fem önskeskivor. Frisk var mycket noga med kontroll av fakta i sina presentationer, och det kunde innebära mycket tidskrävande letande i tidningsarkiv och i hans egna samlingar. (källa)
  3. På Folkrörelsearkivet finns material från västerbottniska folkrörelser, till exempel nykterhetsrörelsen, arbetarrörelsen och väckelserörelsen, föreningar från länet, såsom flottningsföreningarna och Västerbottens hushållningssällskap samt byarkiv och släkt- och personarkiv. Dessutom finns ett tidningsarkiv från 1800-talets mitt fram till slutet av 1900, med lokaltidningar som Umebladet, Västerbottens-Kuriren och Västerbottens Folkblad. Det äldsta dokumentet är Håknäsbrevet, daterat 22 november 1494. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.