Tidningsmarknad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidningsmarknad, varianter, uttal och böjningar av tidningsmarknad

Tidningsmarknad synonym, annat ord för tidningsmarknad, vad betyder tidningsmarknad, förklaring, uttal och böjningar av tidningsmarknad.

Vad betyder och hur uttalas tidningsmarknad

Tidningsmarknad uttalas tid|nings|mark|nad och är ett substantiv.

Ordformer av tidningsmarknad

Singular

tidningsmarknad
obestämd grundform
tidningsmarknads
obestämd genitiv
tidningsmarknaden
bestämd grundform
tidningsmarknadens
bestämd genitiv

Plural

tidningsmarknader
obestämd grundform
tidningsmarknaders
obestämd genitiv
tidningsmarknaderna
bestämd grundform
tidningsmarknadernas
bestämd genitiv

Tidningsmarknad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidningsmarknad

  1. Pressens monopolisering är ett brott mot författningen, som Grass ser "dagligen i tidningkiosken". De koncerner som behärskar tidningsmarknaden tillåter nämligen inte någon pluralism av åsikter. (källa)
  2. Tidningen grundades 15 september 1964 av The Mirror Group och International Press Corporation (IPC) som ersättning för den olönsamma föregångaren Daily Herald och köptes av Murdoch 1969 som komplement till hans söndagstidning News of the World och som hans inträde på den brittiska tidningsmarknaden. På sidan tre finns sedan 1970 alltid en bild av en mer eller mindre naken kvinna som en stående, kontroversiell attraktion. (källa)
  3. Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning dominerade stadens tidningsmarknad fram till 1930-talet, men förlorade efterhand mark till Göteborgs-Posten som tog över positionen som stadens klart största tidning. Som andratidning, det vill säga en tidning som på en ort konkurrerar med en större tidning, drabbades GHT av den så kallade upplagespiralen. Det innebar att tidningen på grund av sin mindre upplaga fick färre annonser och därmed också färre prenumeranter. (källa)
  4. Göteborgs Handels- och Sjöfartstidning, som gavs ut mellan 1832 och 1973, dominerade Göteborgs tidningsmarknad fram till 1930-talet men förlorade efterhand mark mot Göteborgs-Posten. År 1892 startade socialdemokraterna tidningen Ny Tid som gavs ut i Göteborg. Från 1966 ersattes Ny Tid av tidningen Arbetets västsvenska edition, först kallad Arbetet Väst men som under årens lopp haft en rad olika namn. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.