Tidningstext Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidningstext, varianter, uttal och böjningar av tidningstext

Tidningstext synonym, annat ord för tidningstext, vad betyder tidningstext, förklaring, uttal och böjningar av tidningstext.

Vad betyder och hur uttalas tidningstext

Tidningstext uttalas tid|nings|text och är ett substantiv.

Ordformer av tidningstext

Singular

tidningstext
obestämd grundform
tidningstexts
obestämd genitiv
tidningstexten
bestämd grundform
tidningstextens
bestämd genitiv

Plural

tidningstexter
obestämd grundform
tidningstexters
obestämd genitiv
tidningstexterna
bestämd grundform
tidningstexternas
bestämd genitiv

Tidningstext är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidningstext

  1. Utanför lärarkårer och skoladministrationer är användningen av "klass" som nivåbegrepp fortfarande vanligast i Sverige. En googling i februari 2011 av frasvarianterna "går i första/andra/tredje/fjärde/femte/sjätte/sjunde/nionde klass" gav sammanlagt mer än 504 000 träffar, mest från tidningstexter eller bloggar och foruminslag från föräldrar och elever, medan motsvarande googling av frasvarianterna "går i årskurs ett/två/tre/fyra/fem/sex/sju/åtta/nio" bara gav sammanlagt 161 000 träffar, mestadels från skolsajter och myndighetstexter. Frasvarianterna "går i skolår ett/två/tre/fyra/fem/sex/sju/åtta/nio" gav bara 106 träffar sammanlagt - samtliga från skolmyndigheter eller forskare. (källa)
  2. Kinesiska tecken är det skriftsystem som används för att skriva kinesiska, japanska och i viss mån koreanska. Det har tidigare använts även för vietnamesiska. Det är tecknens ursprung som logogram som gör det möjligt att återge inte bara flertalet, ibland mycket olika, kinesiska dialekter utan även helt andra talade språks betydelser. Tecknen skrevs ursprungligen i kolumner från höger till vänster, men skrivs numera ofta i rader från vänster till höger, båda skrivsätten anses dock vara korrekta och i till exempel tidningstext kan man se dem blandade. (källa)
  3. Ingresser i tidningstext. (källa)
  4. Nånannanism är ett uttryck för att beteckna inställningen att någon annan skall ta itu med ens problem. Begreppet dök upp i tidningstext 1998 och var med på Svenska språknämndens nyordlista från 2004. Centerpartiet använde sig av uttrycket i valrörelsen 2006. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.