Tidskriftsutgivning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidskriftsutgivning, varianter, uttal och böjningar av tidskriftsutgivning

Tidskriftsutgivning synonym, annat ord för tidskriftsutgivning, vad betyder tidskriftsutgivning, förklaring, uttal och böjningar av tidskriftsutgivning.

Vad betyder och hur uttalas tidskriftsutgivning

Tidskriftsutgivning uttalas tid|skrifts|ut|giv|ning och är ett substantiv.

Ordformer av tidskriftsutgivning

Singular

tidskriftsutgivning
obestämd grundform
tidskriftsutgivnings
obestämd genitiv
tidskriftsutgivningen
bestämd grundform
tidskriftsutgivningens
bestämd genitiv

Plural

tidskriftsutgivningar
obestämd grundform
tidskriftsutgivningars
obestämd genitiv
tidskriftsutgivningarna
bestämd grundform
tidskriftsutgivningarnas
bestämd genitiv

Tidskriftsutgivning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidskriftsutgivning

  1. Tidskriften uppstod på 1600-talet samtidigt med uppkomsten av en borgerlig offentlig sfär i kamp mot feodala institutioner och en absolut monarki. Diskussioner flyttades från adelsmännens salonger till tidskrifter och gav medelklassen ett friare forum att lägga fram sina idéer. Detta skedde först i England med tidskrifter som The Tatler och The Spectator. Den troligen första svenska tidskriften var Relationes Curiosae 1682 som mest innehöll kuriosa om vidskepligheter. Tidiga tidskrifter handlade ofta om vetenskap. Den första svenska vetenskapliga tidskriften var Daedalus Hyperboraeus eller några nya Mathematiska och Physicaliska Försök och anmerkningar (1716-18). På 1700-talet växte det fram en mer varierad tidskriftsutgivning med i Sverige till exempel den journalistiskt stilbildande Then Swenska Argus och den första öppet politiska tidskriften En Ärlig Swensk som utgavs av hattpartiet. Den liberala tryckfrihetslagstiftningen från 1766 och den förnyade pressfriheten 1810 gav upphov till en stor mängd tidskrifter. År 2003 fanns det i Sverige över 3000 tidskrifter i olika ämnen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.