Tillbyggnad Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tillbyggnad, varianter, uttal och böjningar av tillbyggnad

Tillbyggnad synonym, annat ord för tillbyggnad, vad betyder tillbyggnad, förklaring, uttal och böjningar av tillbyggnad.

Synonymer till tillbyggnad

Vad betyder och hur uttalas tillbyggnad

Tillbyggnad uttalas till|bygg|nad och är ett substantiv.

Ordformer av tillbyggnad

Singular

tillbyggnad
obestämd grundform
tillbyggnads
obestämd genitiv
tillbyggnaden
bestämd grundform
tillbyggnadens
bestämd genitiv

Plural

tillbyggnader
obestämd grundform
tillbyggnaders
obestämd genitiv
tillbyggnaderna
bestämd grundform
tillbyggnadernas
bestämd genitiv

Tillbyggnad är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tillbyggnad

  1. Korskyrkor är inte utmärkande för någon viss stilperiod. Ibland har enskeppiga långhuskyrkor genom tillbyggnad mot norr och söder av framspringande kor omformats till korskyrkor. Detta har inte varit ovanligt i Sverige. (källa)
  2. Bland modernare byggnadsverk märks de av belgarna Thierry Verbiest och Michel Benoit designade internationellt uppmärksammade bostadsområdet Alma-Gare i Roubaix, museet för modern konst ritat av Roland Simounet 1983 och förstaden Villeneuve-d'Ascq, uppförd 1970, kongress- och affärscentrat Euralille, uppfört efter ritningar av Rem Koolhaas 1989-95, samt en om och tillbyggnad av konstmuseet Palais des Beaux Arts de Lille av Jean-Marc Ibos och Myrto Vitart 1997. (källa)
  3. Namnet Riksplan bestämdes 1925 för den öppna platsen mellan Riksdagshuset och Norrbro. Platsens utseende har livligt diskuterats alltsedan Riksdagshusets invigning 1905. I samband med Riksdagshusets om- och tillbyggnad 1980–1983 företogs även arkeologiska utgrävningar här, den tillfälliga gropen kallades snart för Riksgropen. Dagens utseende skapades 1983, där promenadstråkens riktning anknyter till den ursprungliga bebyggelsens riktning på Helgeandsholmen. I nordöstra hörnet av Riksplan finns hovstallets gamla foderbord i marmor, som stått i Nicodemus Tessin d.y.s kungliga stall på Helgeandsholmen. (källa)
  4. Flera av Västergötlands landskyrkor har haft sakristia i sten före 1200-talets utgång. Dock finns inga säkra hållpunkter för hur dessa tillbyggnader fördelar sig i tid och flertalet kan lika gärna tillhöra senmedeltiden. Bland de bevarade kan nämnas den i Korsberga i Västergötland som uppfördes på 1400-talet på träkyrkans nordsida och inrättades med målningar. (källa)
  5. I Sverige gäller att inom detaljplanelagt område krävs det normalt bygglov för alla skärmtak över 15 kvm, eftersom det antingen räknas som nybyggnad eller som tillbyggnad. (källa)
  6. Svartbygge är en populär term för byggnad eller tillbyggnad som uppförts olovligt, utan bygglov. Byggnadsnämnden kan förelägga ägaren att riva det byggda, vid hot om vite. Byggnadsnämnden kan också låta riva det olovligt byggda på ägarens bekostnad. Den som byggt (och även andra) kan åläggas att betala byggsanktionsavgifter som kan vara flera gånger de normala avgifterna för bygglov. (källa)
  7. Tambur (befästning) – tillbyggnad till en befästning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.