Vad betyder och hur uttalas tillförlitlighetstävling
Tillförlitlighetstävling uttalas till|för|lit|lig|hets|tävl|ing.
Ordformer och varianter av tillförlitlighetstävling
Singular
- tillförlitlighetstävling
- obestämd grundform
- tillförlitlighetstävlings
- obestämd genitiv
- tillförlitlighetstävlingen
- bestämd grundform
- tillförlitlighetstävlingens
- bestämd genitiv
Plural
- tillförlitlighetstävlingar
- obestämd grundform
- tillförlitlighetstävlingars
- obestämd genitiv
- tillförlitlighetstävlingarna
- bestämd grundform
- tillförlitlighetstävlingarnas
- bestämd genitiv
Tillförlitlighetstävling är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet tillförlitlighetstävling
Redan år 1904 hade den första biltävlingen arrangerats i Sverige, men under många år var tävlingarna tillförlitlighetstävlingar medan de rena GP-loppen kördes under vinterhalvåret på frusna sjöar. När så KAK bestämde sig för att hålla ett Grand Prix 1931 blev det bestämt att det skulle ske under vintern vid sjön Rämen. Två år senare annonserade KAK att de skulle gå steget fullt ut och arrangera ett sommar-GP vid Norra Vram i Skåne. Valet av väg var strategiskt med bara ca 15 km till Helsingborg och därifrån ca 50 km till Köpenhamn. Den 29.700 meter långa banan slingrade sig fram från Norra Vram via Södra Vram, Kågeröd (alldeles intill Ring Knutstorp), Stenestad och så tillbaka till utgångspunkten. Tolv varv, 356,4 km, skulle man köra.
Bland annat har SMK arbetat för motorteknikens utveckling genom att anordna tillförlitlighetstävlingar på långa distanser. Den mest kända torde vara Novemberkåsan.