Trafikomläggning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trafikomläggning, varianter, uttal och böjningar av trafikomläggning

Trafikomläggning synonym, annat ord för trafikomläggning, vad betyder trafikomläggning, förklaring, uttal och böjningar av trafikomläggning.

Vad betyder och hur uttalas trafikomläggning

Trafikomläggning uttalas traf|ik|om|lägg|ning och är ett substantiv.

Ordformer av trafikomläggning

Singular

trafikomläggning
obestämd grundform
trafikomläggnings
obestämd genitiv
trafikomläggningen
bestämd grundform
trafikomläggningens
bestämd genitiv

Plural

trafikomläggningar
obestämd grundform
trafikomläggningars
obestämd genitiv
trafikomläggningarna
bestämd grundform
trafikomläggningarnas
bestämd genitiv

Trafikomläggning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet trafikomläggning

  1. Nästa trafikomläggning inträffade år 1994, då man invigde Igelstabron på segelfri höjd över Södertälje kanal. Denna bro byggdes för att få bästa sträckning på järnvägen och den blev mycket lång, det man undvek med den gamla dragningen. På brons västra sida anlades stationen Södertälje Syd, som idag tagit över Södertälje södras roll som fjärrtågsstation. Samtidigt som Södertälje Syd invigdes ändrade man återigen flera av namnen på stadens järnvägsstationer. "Södertälje södra" blev "Södertälje hamn" och centralstationen fick namnet "Södertälje centrum". Tidigare hade även Igelsta station i stadsdelen Östertälje namnändrats till "Östertälje". Södertälje södras namnbyte till Södertälje hamn har varit starkt kritiserat. Bland annat anses det ofta vara förvirrande då Telgekoncernen använder namnet på företaget som äger dess hamnar (Södertälje Hamn AB). Vidare menar man att namnet vållar förvirring då Södertälje Syd egentligen är den station som ligger närmast hamnområdena. De många järnvägsstationerna, namnbytena och trafikomläggningarna beskrevs i artikeln "Södertälje och järnvägen" i tidskriften Klart spår nr 1/2003. (källa)
  2. På 1920-talet upplevde firman en tillfällig svacka beroende på efterkrigstidens dåliga konjunktur, men även på grund av trafikomläggningar med bland annat Munkbroleden som avlastade Västerlånggatan men blev ogynnsam för affärslivet. Beställningsavdelningen lades ner 1924 och istället utvidgades konfektions-, tyg- och linneavdelningarna. (källa)
  3. Göteborg och Norrköping behöll sina tidigare spårvägslinjer och byggde om dessa för högertrafik. I Göteborg genomfördes högertrafikomläggningen vad beträffar spårvägen på så sätt, att ombyggnaden av spårvagnar till högertrafikutförande inleddes i god tid före omläggningen. De äldre M23: orna (Mustangerna) byggdes om i två steg, först togs det upp dörrhål i högersidan som tillfälligt sattes igen med masoniteskivor, i samband med Dagen H bytte masonitskivor och dörrarna plats, sedermera fick de flesta vagnarna vänstersidan helt igensatt. Senare vagnar av typen M25 sändes tillbaka till leverantören, Hägglunds för ombyggnad (15 st. sparades i vänstertrafikutförande för Angeredsbanan). De ombyggda vagnarna akterkopplades sedan till vänstertrafikvagnarna och gick alltså baklänges efter dessa. Vid omläggningen vändes spårvagnstågen helt enkelt, och sedan byggdes resterande vagnar om. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.