Transformera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder transformera, varianter, uttal och böjningar av transformera

Transformera synonym, annat ord för transformera, vad betyder transformera, förklaring, uttal och böjningar av transformera.

Synonymer till transformera

Vad betyder och hur uttalas transformera

Transformera uttalas trans|form|era och är ett verb -de.

Transformera betyder:

Ordformer av transformera

Aktiv

transformera
infinitiv
transformerar
presens
transformerade
preteritum
transformerat
supinum
transformerande
presens particip
transformera
imperativ

Passiv

transformeras
infinitiv
transformeras
presens
transformerades
preteritum
transformerats
supinum

Perfekt particip

transformerad en
~ + subst.
transformerat ett
~ + subst.
transformerade den/det/de
~ + subst.

Transformera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet transformera

  1. En gänga är en tredimensionell spiralformad struktur avsedd att transformera en roterande rörelse till en linjär. En invändig gänga (till exempel hos en mutter) är gjord för att passa en utvändig gänga (till exempel på en skruv). Gängor förekommer bland annat på skruvar, muttrar, glödlampor, flaskor och burkar med gängat lock. (källa)
  2. Hos en vuxen människa apoptoserar kontinuerligt gamla röda blodkroppar som ersätts av nybildade. Lymfocyter med fel specificitet i immunförsvaret selekteras bort genom apoptos. En normal cell i kroppen kan även elimineras genom apoptos om den förvärvat irreversibla genetiska skador som kan transformera den till en tumörcell. Många sjukdomar är associerade till apoptos, till sådana sjukdomar hör neurodegenerativa tillstånd som Alzheimers sjukdom och Parkinsons sjukdom. (källa)
  3. Operatorer förekommer sedan i olika mer komplexa samband och i vissa fall också i samband med att transformera objekt så som funktioner. (källa)
  4. Reduktion (datalogi) – en metod att transformera ett problem till ett annat. (källa)
  5. Signalbehandling – representera, manipulera och transformera signaler och den information som signalerna innehåller med hjälp av matematiska metoder. (källa)
  6. att transformera (t.ex. olja till plast). (källa)
  7. Telekinesi, av grekiska τήλε, , "fjärran" och κίνησις, , "rörelse", är ett påstått eller hypotetiskt parapsykologiskt fenomen, där en person med blotta viljan kan flytta på eller transformera objekt, ibland över mycket långa avstånd. (källa)
  8. Elektrisk energiproduktion i kraftverk sker vid relativt låg spänning, 0,4 till 17,5 kV. Normalt transformeras den sedan upp till en högre spänning för fjärrdistributionen, vars nivå är beroende av hur mycket energi som produceras och vilka spänningsnivåer som finns tillgängliga i närheten. I mottagningsänden transformeras den sedan ned i flera steg till den spänning som är standard i konsumenternas trefasanslutningar. I många länder är denna systemspänning 400 V, som resulterar i 230 V enfas i vägguttagen hos konsumenterna. Tidigare var systemspänningen i Europa 380 eller 415 V, vilket gav 220 V respektive 240 V i vägguttagen. Före andra världskriget var system med 190/110 och 220/127 vanliga. I Japan används spänningarna 100 V och 200 V, i USA har system 200/117 förekommit. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.