Uppsats Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uppsats, varianter, uttal och böjningar av uppsats

Uppsats synonym, annat ord för uppsats, vad betyder uppsats, förklaring, uttal och böjningar av uppsats.

Synonymer till uppsats

Vad betyder och hur uttalas uppsats

Uppsats uttalas upp|sats och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av uppsats

Singular

uppsats
obestämd grundform
uppsats
obestämd genitiv
uppsatsen
bestämd grundform
uppsatsens
bestämd genitiv

Plural

uppsatser
obestämd grundform
uppsatsers
obestämd genitiv
uppsatserna
bestämd grundform
uppsatsernas
bestämd genitiv

Uppsats är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Uppsats på Engelska

  • article, paper - school essay

Hur används ordet uppsats

  1. Ludwig Wennström Uppsats Skatter och sociala avgifter på tjänsteinkomster i Öresundsregionen. (källa)
  2. En högskoleexamen ska enligt de nya bestämmelserna innehålla ett självständigt arbete om minst 7,5 högskolepoäng, vilket så gott som alltid tolkas som krav på en akademisk uppsats eller ett examensarbete. Normalt ska detta inom ramen för huvudämnets B-kurs. (källa)
  3. Hanell, T., Malm, M., Niklasson, Y. (2004) Mindervärdeskomplex? – En jämförande studie av studenter på journalistutbildningarna JMK och JMM B-uppsats vid programmet journalistik och multimedia, Södertörns högskola. (källa)
  4. För juristexamen krävs godkända studier omfattande 270 högskolepoäng (180 veckors heltidsstudier, vanligen uppdelade på nio terminer). Av dessa skall ett självständigt arbete (examensarbete), vanligen redovisat genom en uppsats, omfatta minst 30 högskolepoäng. För juristexamen skall studenten visa sådan kunskap och förmåga som krävs för att arbeta inom yrken för vilka juristexamen är ett behörighetskrav samt inom annan yrkesverksamhet inom det juridiska området som förutsätter sådan kunskap och förmåga. (källa)
  5. De första tre åren innehåller obligatoriska kurser som till stor del är gemensamma. Under det andra studieåret finns det möjlighet att välja inriktningskurser, vanligtvis inom skogshushållning, ekonomi eller biologi. Då genomförs också de för utbildningen utmärkande studieresorna för att bekanta sig med skogsbruket i först Norra, och sedan Södra Sverige. De tre första åren avslutas med en C-uppsats. (källa)
  6. Från 1 juli 2007 anpassades den svenska kandidatexamen till den europeiska Bolognaprocessen, enligt Högskoleförordningen 2007. Majoriteten av kurserna i en sådan examen ska vara på grundnivå. I detta system omfattar en kandidatexamen exakt 180 högskolepoäng (tre års heltidsstudier). Varje lärosäte beslutar själv hur många högskolepoäng som krävs i huvud- och biämne. Exempelvis kan det för en fil. kand. eller tekn. kand. krävas 90 högskolepoäng i huvudämnet, varav 30 på A-nivå, 30 på B-nivå och 30 på C-nivå, inklusive ett självständigt arbete (uppsats eller liknande) om 15 högskolepoäng. Dessutom kan det krävas 30 högskolepoäng inom ett annat ämne. (källa)
  7. De enskilda proven är sex timmar långa. Modersmålsprovet består alltså av två olika prov som hålls två olika dagar och består av ett prov i textkompetens och ett essäprov, båda i form av uppgifter utgående från material som delas ut på provtillfället. Fram till 1990-talet bestod båda proven av uppsatser, men ämnen kunde ges även som textförståelse/analys. För de övriga språken hålls en hörförståelse en dag och den skriftliga delen med läsförståelse, grammatik och uppsats en annan dag. För resten av ämnena genomförs proven under en dag. För språk finns olika prov för kort, medellång eller lång lärokurs (beroende på när eleven inlett sina studier i språket) och för matematik för lång eller kort lärokurs. Sedan 2006 består realproven av separata prov för de olika ämnena. Tidigare skrevs realen som ett prov och abiturienten kunde då fritt välja frågor från olika realämnen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.