Vad betyder och hur uttalas uppvisningsgrupp
Uppvisningsgrupp uttalas upp|vis|nings|grupp.
Ordformer och varianter av uppvisningsgrupp
Singular
- uppvisningsgrupp
- obestämd grundform
- uppvisningsgrupps
- obestämd genitiv
- uppvisningsgruppen
- bestämd grundform
- uppvisningsgruppens
- bestämd genitiv
Plural
- uppvisningsgrupper
- obestämd grundform
- uppvisningsgruppers
- obestämd genitiv
- uppvisningsgrupperna
- bestämd grundform
- uppvisningsgruppernas
- bestämd genitiv
Uppvisningsgrupp är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet uppvisningsgrupp
Huvudprogrammet, med noggrann tidhållning, har ofta en huvudattraktion, som avslutar uppvisningen. Denna attraktion kan till exempel vara ett nytt intressant flygplan som visas första gången i denna del av landet eller en internationellt känd uppvisningsgrupp. I övrigt kan uppvisningen bestå av uppvisning i avancerad flygning med olika typer av flygplan, förbiflygning av riktigt gamla flygplan från flygets barndom, flygning med person stående på vingen, simulerad luftstrid och annat.
Grumman F-11 Tiger var amerikanska flottans andra hangarfartygsbaserade överljudsjaktplan (det första var Douglas F-6 Skyray). Flygplanet tjänstgjorde endast på hangarfartyg i ett par år innan det ersattes av det betydligt snabbare och radarutrustade Vought F-8 Crusader. Flygplanet fortsatte dock på grund av sina fina flygegenskaper och rena linjer att användas av uppvisningsgruppen Blue Angels fram till 1969.
Den 17 juli 1967 påbörjade Flygvapnet jetutbildning på Sk 60, där den ersatte J 28C Vampire som skolflygplan typ II. Det används också av flygvapnets uppvisningsgrupp Team 60 vars specialmålade flygplan även används i flygskolans dagliga drift. Övriga användningsområden är bland annat väderflygning, sambandsflyg och målflyg.