Utbyggnadsplan Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utbyggnadsplan, varianter, uttal och böjningar av utbyggnadsplan

Utbyggnadsplan synonym, annat ord för utbyggnadsplan, vad betyder utbyggnadsplan, förklaring, uttal och böjningar av utbyggnadsplan.

Vad betyder och hur uttalas utbyggnadsplan

Utbyggnadsplan uttalas ut|bygg|nads|plan och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av utbyggnadsplan

Singular

utbyggnadsplan
obestämd grundform
utbyggnadsplans
obestämd genitiv
utbyggnadsplanen
bestämd grundform
utbyggnadsplanens
bestämd genitiv

Plural

utbyggnadsplaner
obestämd grundform
utbyggnadsplaners
obestämd genitiv
utbyggnadsplanerna
bestämd grundform
utbyggnadsplanernas
bestämd genitiv

Utbyggnadsplan är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utbyggnadsplan

  1. Han gick 1971 med i aktionsgruppen "Rädda Ljusnan" i Järvsö och engagerade sig de kommande åren mot utbyggnadsplaner för älven Ljusnan samt var en tid ordförande i Älvräddarnas samarbetsorganisation. På grund av det intresse Bryntse visat för utbyggnadsplanerna för vattenkraft samt de ställningstaganden han gjort i den offentliga debatten bereddes han, tillsammans med riksdagsmannen Georg Andersson, tillfälle att ge sina synpunkter i varsin bilaga under rubriken "Två röster om vattenkraftutbyggnad" i SOU 1976:28, Vattenkraft och miljö 3, Ett betänkande om vattenkraftutbyggnad i norra Norrland. Bryntse påtalade de relativt små energimängder som var möjliga att bygga ut utan allvarliga konflikter med bevarandeintressen, och att dessa istället skulle kunna uppnås med besparingsåtgärder samt satsning på sol- och vindenergi. (källa)
  2. För att möta den befarade elbristen under början på 1960-talet forcerades bygget av Stalons kraftstation i Kultsjöån ett av Ångermanälvens källflöden, arbetena startade 1958 och redan den 2 september 1961 fasades stationens enda aggregat på 130 MW in på elnätet, enligt de ursprungliga utbyggnadsplanerna skulle byggtiden vara sju år. Bygget dominerades av den 17,8 kilometer långa tilloppstunneln som sprängdes från båda ändar och från tre mellansänken för att klara av den aggressiva tidplanen. (källa)
  3. Den 16 december tillkännagav Post- och telestyrelsen att konkurrenterna Netcom, Hi3G Access AB, Europolitan och Orange hade tilldelats varsin licens för UMTS i Sverige, vilket innebar att Telia blev utan 3G-licens. Detta väckte stor förvåning, både i telekombranschen och hos allmänheten. PTS ansåg att Telia inte lovade tillräckligt i sin utbyggnadsplan jämfört med de andra operatörerna. Kritiker av beslutet menade att Telia hade en mer realistisk utbyggnadsplan. Under jul- och nyårshelgen tog Netcoms företrädare Jan Stenbeck kontakt med vd Marianne Nivert och erbjöd att dela på licensen. Ett avtal slöts om detta, det dröjde dock nästan ett år innan Konkurrensverket och PTS hade godkänt affären. (källa)
  4. Med anledning av kraftigt stigande priser under oljekrisen 1973–1974 blev utvinning av olja i Nordsjön väldigt intressant. Även att man funnit olja i den närliggande brittiska sockeln bidrog till ytterligare sökande. Mobil Corporation var den ledande parten i detta arbete och efter påtryckningar från Shell och Esso på norska myndigheter i februari 1972 gav de i augusti 1973 tillåtelse att i block 33/9 och 33/12 bedriva utvinning. År 1974 upptäcktes stora fyndigheter av olja och gas i området Statfjord och två år senare den 16 juni 1976 godkändes utbyggnadsplanen och produktion av olja på platsen. Fältet var tidigare både Norges och Nordsjöns största. (källa)
  5. Systemet togs fram i samband med flygbasutredningen 1954 och i 1958 års försvarsbeslut fastställde man utbyggnadsplanen för Bas 60-systemet. Från början innehöll planerna 70 flygbaser, varav 46 skulle utrustas för kontinuerlig användning. Så många flygbaser blev inte utbyggda, utan antalet minskades för varje gång som översyner av planerna gjordes och ungefär 40 baser blev färdigställda. (källa)
  6. 5 december - Utbyggnadsplaner för gasborrfälten Troll och Sleipner presenteras inför Norges storting. (källa)
  7. Planer på exploatering av området uppstod redan omkring sekelskiftet 1900 då det styckades av från Örby och delades upp i mindre enheter för att försäljas som villatomter. Någon försäljning kom dock inte till stånd och marken förblev obebyggd. På 1940-talet förvärvade HSB tomtbolaget Villastadsbolaget AB Örby, ett av de tre bolag som då ägde marken. Efter avtal med de övriga två tomtbolagen kunde utbyggnadsplanerna dras upp. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.