Vad betyder och hur uttalas utredningsbetänkande
Utredningsbetänkande uttalas ut|red|nings|be|tänk|ande.
Ordformer och varianter av utredningsbetänkande
Singular
- utredningsbetänkande
- obestämd grundform
- utredningsbetänkandes
- obestämd genitiv
- utredningsbetänkandet
- bestämd grundform
- utredningsbetänkandets
- bestämd genitiv
Plural
- utredningsbetänkanden
- obestämd grundform
- utredningsbetänkandens
- obestämd genitiv
- utredningsbetänkandena
- bestämd grundform
- utredningsbetänkandenas
- bestämd genitiv
Utredningsbetänkande är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet utredningsbetänkande
Diskussioner om att utfärda en yrkeslegitimation för undersköterskor pågår i Sverige, men Socialstyrelsen sa senast 2017 i sitt remissvar till regeringen Löfvens utredningsbetänkande (SOU 2017:21) nej till det. I de övriga nordiska grannländerna utöver Sverige är deras motsvarighet till undersköterska redan ett legitimationsyrke.
Regeringen tillsatte i april 2020 en utredning om Fri hyressättning vid nyproduktion. Utredningen föreslog den 3 juni 2021 en lag för ändamålet. Den 17 juni 2021 hotade Vänsterpartiet regeringen med misstroendeförklaring med anledning av utredningsbetänkandet. Sverigedemokraterna lämnade då in ett yrkande om misstroende, och även Kristdemokraterna och Moderaterna sa sig sakna förtroende för regeringen. Redan i januari 2019 hade Vänsterpartiet lovat misstroendevotum om januariavtalets förslag om fri hyressättning genomförs.
Regeringen: Utredningsbetänkande. Rapport och förslag från en av regeringen tillsatt utredning eller kommitté, vanligen publicerad i Statens offentliga utredningar (SOU) eller som Departementsserien (Ds).