Utslagsturnering Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utslagsturnering, varianter, uttal och böjningar av utslagsturnering

Utslagsturnering synonym, annat ord för utslagsturnering, vad betyder utslagsturnering, förklaring, uttal och böjningar av utslagsturnering.

Vad betyder och hur uttalas utslagsturnering

Utslagsturnering uttalas ut|slags|turn|er|ing och är ett substantiv.

Ordformer av utslagsturnering

Singular

utslagsturnering
obestämd grundform
utslagsturnerings
obestämd genitiv
utslagsturneringen
bestämd grundform
utslagsturneringens
bestämd genitiv

Plural

utslagsturneringar
obestämd grundform
utslagsturneringars
obestämd genitiv
utslagsturneringarna
bestämd grundform
utslagsturneringarnas
bestämd genitiv

Utslagsturnering är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utslagsturnering

  1. Omspel är den regel i sporter som innebär att en oplanerad extra match måste tillgripas för att kunna kora ett av lagen som segrare. I fotboll används det främst vid utslagsturneringar och cupspel som en sista utväg, då resultatet efter ordinarie speltid och förlängning inte gett något avgörande resultat. Omspel förekommer ofta i cupturneringar som avgörs i en direktavgörande match mellan två lag och där resultatet efter avslutat spel fortfarande är oavgjort. I den engelska FA-cupen används inte förlängning eller straffsparksläggning, utan om resultatet efter full tid är oavgjort spelas en ny omspelsmatch mellan lagen inom 3-5 dagar (dock ej i semifinal och final där förlängning och straffsparksläggning tillämpas). (källa)
  2. Tävlingen Grand Prix hade flyttats till Skottland och Aberdeen, eftersom Skottland sedan förra säsongen stod helt utan en storturnering. Ett helt nytt format för Grand Prix infördes också, tävlingen inleddes med gruppspel istället för att spelas som en vanlig utslagsturnering. Formatet blev dock inte speciellt populärt bland spelarna, och övergavs efter två säsonger. (källa)
  3. För andra gången tog momentet plats i en arena och för andra gången fick de treor och fyror från deltävlingarna som gått vidare hit framföra sina bidrag live. Mellan åren 2002-06 framfördes endast bandade inslag från deltävlingarna. Precis som tidigare år stod de två sista finalplatserna på spel, dock den här gången i en utslagsturnering. (källa)
  4. Final kallas slutomgången i utslagsturneringar, inom sport ofta kallad cup, då segraren koras (individuellt eller i lag). (källa)
  5. 1995 genomfördes en studie av socialpsykologerna Victoria Medvec, Scott Madey and Thomas Gilovich om effekterna på kontrafaktiskt tänkande vid olympiska spelen. Studien visade att utövare som vann bronsmedaljen ofta var gladare än silvermedaljören. Medan silvermedaljören var mer besviken över att ha missat guldmedaljen, medan bronsmedaljören var nöjd med att överhuvudtaget ha fått medalj (i stället för ingen alls). Detta märks framförallt i utslagsturneringar, som världsmästerskapet i fotboll för herrar och damer, där bronsmedaljören tilldelas den som vinner en match om tredje pris, medan silvermedaljörerna är de som förlorat finalmatchen. (källa)
  6. Förlängning (resultat som avgjorts via förlängning skrivs oftast "e fl", det vill säga "efter förlängning") är den regel i sporter som innebär att matchen förlängs med en förutbestämd tid om resultatet är oavgjort efter ordinarie speltid. I fotboll används det främst vid utslagsturneringar, till exempel cuper eller slutspel, då man tillgriper förlängning (oftast två gånger 15 minuter) om det är oavgjort efter ordinarie 90 minuter. I visst seriespel, till exempel Svenska hockeyligan, spelas alltid en kortare förlängning om resultatet är oavgjort efter ordinarie speltid. I handboll spelas en förlängning i 2×5 minuter och om det fortfarande är oavgjort i ytterligare 2×5 minuter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.