Våldsanvändning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder våldsanvändning, varianter, uttal och böjningar av våldsanvändning

Våldsanvändning synonym, annat ord för våldsanvändning, vad betyder våldsanvändning, förklaring, uttal och böjningar av våldsanvändning.

Vad betyder och hur uttalas våldsanvändning

Våldsanvändning uttalas vålds|an|vänd|ning och är ett substantiv.

Ordformer av våldsanvändning

Singular

våldsanvändning
obestämd grundform
våldsanvändnings
obestämd genitiv
våldsanvändningen
bestämd grundform
våldsanvändningens
bestämd genitiv

Plural

våldsanvändningar
obestämd grundform
våldsanvändningars
obestämd genitiv
våldsanvändningarna
bestämd grundform
våldsanvändningarnas
bestämd genitiv

Våldsanvändning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet våldsanvändning

  1. I Göteborg etablerades det första MC-gänget år 1996 och deras etablering resulterade i en ökande brutalisering av gängbrottsligheten då våldsanvändning och skottlossning ökade. (källa)
  2. Polisen är det instrument med vilket staten ser till att de stiftade lagarna efterlevs. Polisen är ett organ, oftast för den verkställande makten, som har befogenhet att upprätthålla lagen och den offentliga och sociala ordningen genom laglig våldsanvändning. Befogenheterna bestäms av det juridiska eller geografiska ansvarsområdet ifråga. (källa)
  3. Det politiskt-strategiska huvudelementet i östpolitiken blev för Bonn förhandlingen med Moskva och det fördrag som slöts i Moskva den 12 augusti 1970 som en ramöverenskommelse för hela Östpolitiken. Enligt Moskvafördraget gav Bonn sitt erkännande av vad som kallades den existerande verkliga situationen i Europa. Detta betydde att Västtyskland erkände den "temporära" Oder-Neisse-linjen, vilken efter andra världskrigets geografiska omstuvningar utgjorde Polens västgräns mot Tyskland (Östtyskland). Betydande delar av det egentliga Tyskland som existerat år 1937, det vill säga före Nazitysklands expansionspolitik, såsom Pommern, Schlesien och Ostpreussen, kom därmed att formellt avträdas. Vidare uppgav Förbundsrepubliken alla anspråk på Sudetenland till Tjeckoslovakien, det vill säga det område som Hitlertyskland via Münchenöverenskommelsen annekterat år 1938. Därmed kunde den tysk-tjeckiska gränsen ses som fullt erkänd. I Moskvafördraget förband sig Bonn vidare att inte tillgripa våld för att uppnå gränsändringar. Avtalet innehöll därtill ett generellt åtagande mot våldsanvändning. Moskva hade i sammanhanget sökt en formulering om att gränserna skulle förbli orubbliga medan Bonn endast kunde godta en formulering om gränsernas okränkbarhet. Denna distinktion skulle i framtiden visa sig ha stor betydelse. (källa)
  4. Kartellens politiska ambitioner och dess våldsanvändning ledde under 1990-talet till starka konflikter med den colombianska regeringen. Medellínkartellen var en professionell organisation med specialutbildad personal såsom piloter, kemiingenjörer, advokater och ekonomer. I kampen mot de konkurrerande narkotikaligorna, och myndigheterna användes yrkesmördare. Förutom mord på politiker, domare och poliser ägnade sig Medellínkartellen åt regelrätt terrorverksamhet även mot civilbefolkningen. Bland annat sprängde man ett flygplan i försök att döda presidentkandidaten César Gaviria, ett attentat som dödade 110 personer (dock ej Gaviria, som inte var ombord). Kartellen rapporterades 1993 ha haft cirka 3 000 vakter och torpeder i sin tjänst. I samband med dödsskjutningen av kartelledaren Pablo Escobar 1993 upplöstes Medellínkartellen. (källa)
  5. Grovt räknat kan tillgrepp av motorfordon indelas i två typer: stöld av vanliga motorfordon och stöld av lyxmärken. Graden våldsanvändning är vanligtvis låg. Sedan fordonet stulits forslas det snabbt över nationsgränsen för att minska riskerna för upptäckt. (källa)
  6. Gahrton var redaktör för Liberal Debatt 1967-1968 där han bland annat pläderade för "vänsterliberalism". 1968-1969 var han redaktör för lundensiska studenttidningen Lundagård, och "inte bara den argaste Lundagårdsredaktören genom tiderna utan också den radikalaste – 68-röd utan att vara socialist". Han kritiserade vänsterns "jippoanarkism" och tog avstånd från våldsanvändning, bland annat i samband med tennismatchen mot Rhodesia i Båstad. Han angrep såväl USA:s krig i Vietnam som Sovjetunionens invasion i Tjeckoslovakien. Vid en presskonferens förklarade han att Sverige borde sända vapen till gerillarörelser, bland andra FNL, däremot inte till frihetsrörelserna i Tjeckoslovakien och Ungern, vars existens han sade sig vara omedveten om. 1969 utsågs han av Veckojournalen till "Årets argaste unga man" och kallades decenniet senare för "riksdagens gossen Ruda" av vänstertidningen Proletären. (källa)
  7. FN-stadgan. Förbud mot krig och våldsanvändning mellan stater. Regler för Förenta Nationernas organisation och funktion. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.