Vad betyder och hur uttalas vagnsskjul
Vagnsskjul uttalas vagns|skjul.
Ordformer och varianter av vagnsskjul
Singular
- vagnsskjul
- obestämd grundform
- vagnsskjuls
- obestämd genitiv
- vagnsskjulet
- bestämd grundform
- vagnsskjulets
- bestämd genitiv
Plural
- vagnsskjul
- obestämd grundform
- vagnsskjuls
- obestämd genitiv
- vagnsskjulen
- bestämd grundform
- vagnsskjulens
- bestämd genitiv
Vagnsskjul är ett substantiv
Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.
Hur används ordet vagnsskjul
Enligt Tegnér skall gården ha bestått av en boningslänga med handkammare, spiskammare och kök och tio rum. De flesta med gipstak, tapeter och mässingsdörrsförsedda porslinsugnar. Till gården fanns två längor: i den ena fanns brygghus med inmurad panna, packhus, vedbodar, vagnsskjul, ett stort stall, mangelbord och en drängkammare, i den andra, som var byggd av bränt tegel och ekepålar fanns loge och två lador.
På gården finns också ladugård, loft, stall, vagnsskjul och en uthuslänga.
Den första verkstaden som Almgren hyrde var ett iordningställt vagnsskjul i kvarteret Häckelfjäll på Södermalm i Stockholm varefter Almgren själv flyttade in i ett av husen vid Svartens gränd. År 1837 gifte sig Knut Almgren med en av sina anställda, Lovisa Albertina Campbell, varefter makarna fick fyra söner. Den tredje sonen Oscar Almgren övertog sedermera ledningen av företaget. År 1846 köpte Almgren fastigheten på hörnet Repslagargatan och Götgatan varvid Almgren byggde till två våningsplan i huset, familjen flyttade in i fastigheten utmed Götgatan, här ligger sidenväveriet än i dag år 2008. År 1862 revs de gamla trähusen på den inre gården för att ge plats åt en mer rationell fabriksbyggnad utmed Repslagargatan.
För att underlätta för tillresande att ta sig till badhuset öppnades den 1 juli 1900 en enkelspårig hästspårvägslinje från Limhamns järnvägsstation till badhuset. Linjen gick i Öresundsgatan (numera del av Limhamnsvägen) och Strandgatan förbi kallbadhuset till Strandgatans korsning med Kaptensgatan (nuv. Gustavsgatan). Ett stickspår i Östra Hamngatan (nuv. Idrottsgatan) ledde fram till ett vagnsskjul vid Viktoriagatan (nuv. Valborgsgatan). Banan hade spårvidden 891 mm och trafiken bedrevs med två vagnar som var tillverkade av Ludvig Rössels Mek. Verkstads AB i Arlöv.