Varmluft Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder varmluft, varianter, uttal och böjningar av varmluft

Varmluft synonym, annat ord för varmluft, vad betyder varmluft, förklaring, uttal och böjningar av varmluft.

Vad betyder och hur uttalas varmluft

Varmluft uttalas varm|luft och är ett substantiv.

Ordformer av varmluft

Singular

varmluft
obestämd grundform
varmlufts
obestämd genitiv
varmluften
bestämd grundform
varmluftens
bestämd genitiv

Varmluft är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet varmluft

  1. Varmluft leds genom ventilationsrör med hjälp av ett fläktsystem. Rören är ingjutna i den underliggande betongplattan som även ackumulerar värme. (källa)
  2. Pappershanddukar eller engångshanddukar är kraftiga pappersservetter avsedda för torkning av händer. Pappershanddukar ersätter ofta textilhanddukar på offentliga platser där många människor vistas och smittor lätt sprids. Pappershandduken slängs efter användning. På offentliga toaletter förekommer även handtork som med hjälp av varmluft torkar händerna. Pappershanddukar uppfanns 1931 av Arthur Scott, USA. (källa)
  3. Luftskepp är ett samlingsnamn för en grupp av luftfarkoster som är lättare än luft, och därmed en typ av aerostat. Till skillnad från flygplan eller helikoptrar, som med kraftiga motorer som driver propellrar eller jetmotorer och vingar skapar lyftkraft, även kallade aerodyner, flyger ett luftskepp med hjälp av Arkimedes antika princip om att väga mindre än den luftmassa som luftskeppets kropp pressar undan. Detta gör att även mycket stora luftskepp, med en massa på flera hundra ton, fortfarande väger mindre än luft och alltså flyger utan att det kräver någon tillförd energi. För att få ett luftskepp att väga mindre än luft, fyller man det med gas som har låg densitet, en så kallad lyftgas. Främst har vätgas eller helium använts, men varmluft och kolväteföreningar har också testats. Normalt skiljer man luftskepp och varmluftsballonger åt, även om de grundläggande fysikaliska principerna om att vara lättare än luft är desamma. I ett luftskepp sitter man heller inte i en korg, utan passagerare och lastutrymmen har historiskt sett oftast varit inrymda i själva flygkroppen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.