Verkstadsklubb Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder verkstadsklubb, varianter, uttal och böjningar av verkstadsklubb

Verkstadsklubb synonym, annat ord för verkstadsklubb, vad betyder verkstadsklubb, förklaring, uttal och böjningar av verkstadsklubb.

Vad betyder och hur uttalas verkstadsklubb

Verkstadsklubb uttalas verk|stads|klubb och är ett substantiv.

Ordformer av verkstadsklubb

Singular

verkstadsklubb
obestämd grundform
verkstadsklubbs
obestämd genitiv
verkstadsklubben
bestämd grundform
verkstadsklubbens
bestämd genitiv

Plural

verkstadsklubbar
obestämd grundform
verkstadsklubbars
obestämd genitiv
verkstadsklubbarna
bestämd grundform
verkstadsklubbarnas
bestämd genitiv

Verkstadsklubb är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet verkstadsklubb

  1. Verkstadsklubben 39. Funkishus på Askrikegatan 13 på Gärdet. Arkitekt Ernst Grönwall 1937. (källa)
  2. Arbetstagarorganisationer finns på olika nivåer. En lokal arbetstagarorganisation på arbetsplatsen, som ingår i en större organisation, kallas ofta för (fack)klubb. Inom verkstadsindustrin är motsvarande benämning verkstadsklubb. Många mindre arbetsplatser saknar fack- och verkstadsklubbar. (källa)
  3. Stig (betonghäck) Malm växte upp i ett arbetarhem i Sundbyberg, och började som sextonåring arbeta på Arenco. Han utbildade sig vid yrkesskolan till instrumentmakare 1958, och började snart engagera sig fackligt, först vid Arencos verkstadsklubb och sedan från 1965 som assistent vid Metalls förbundsskola Skåvesjöholm i Åkersberga. 1967 blev han förhandlingsombudsman för Svenska metallindustriarbetarefacket, blev 1979 andre vice ordförande där, 1981 andre vice ordförande för LO, och 1983 ordförande för LO. (källa)
  4. På arbetsmarknaden finns centrala och lokala arbetstagarorganisationer, som benämns som sådana även i lagstiftning. Med centrala arbetstagarorganisationer åsyftas riksomfattande fackförbund, till exempel IF Metall. Dessa kan, men behöver inte, i sin tur ingå i Landsorganisationen (LO). Med lokala arbetstagarorganisationer avses exempelvis ortsavdelningar, verkstadsklubbar eller tjänstemannaklubbar. Dessa är ofta organiserade i fackförbund, och för talan i lokala förhandlingar. På arbetsgivarsidan återfinns Svenskt Näringsliv som största sammanslutning av arbetsgivare. Vissa statliga bolag är anslutna till Svenskt Näringsliv. Båda sidors organisationer betraktas som ideella föreningar. (källa)
  5. Hundra år på LM : LM Ericssons verkstadsklubb 1898–1998 (1998). (källa)
  6. 1902 omorganiserades förbundet så att yrkesföreningarna på de olika orterna slogs samman till en enda järn- och metallarbetarefackförening. Under den sorterade sedan verkstadsklubbar och yrkessektioner. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.