Vikingastil Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vikingastil, varianter, uttal och böjningar av vikingastil

Vikingastil synonym, annat ord för vikingastil, vad betyder vikingastil, förklaring, uttal och böjningar av vikingastil.

Vad betyder och hur uttalas vikingastil

Vikingastil uttalas vik|inga|stil och är ett substantiv.

Ordformer av vikingastil

Singular

vikingastil
obestämd grundform
vikingastils
obestämd genitiv
vikingastilen
bestämd grundform
vikingastilens
bestämd genitiv

Plural

vikingastilar
obestämd grundform
vikingastilars
obestämd genitiv
vikingastilarna
bestämd grundform
vikingastilarnas
bestämd genitiv

Vikingastil är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vikingastil

  1. Byggnaden används av Skansen som festlokal och som Café Högloftet under julmarknadshelgerna. Festsalen i Högloftets övre våningsplan han hyras för större tillställningar exempelvis i "vikingastil" (enligt Skansen). I Högloftets festsal passar större sällskap upp till 250 personer medan Nyloftet har plats för ca 125 gäster. (källa)
  2. Byggnads- och utseendemässigt är den inspirerad av såväl norska stavkyrkor, som Hemse stavkyrka från Gotland. Anders har använt traditionella byggtekniker och redskap, och med sprättäljning har fiskbensmönstrade ytor skapats på stavarna. Det sitter drakhuvud i vikingastil upptill, och vindflöjeln är inspirerad av Söderalaflöjeln från 1000-talet. (källa)
  3. Klosterstad har uppmärksammats mycket sedan 1997 då en tidigare okänd rundkyrka påträffades på platsen. Den var uppförd omkring år 1200 och ödelades vid en brand på 1560-talet. Förutom murar, två sidoaltare och 200 gravar med ett 30-tal hällfragment i vikingastil hittades rester av en ännu äldre kyrka, en stavkyrka från 1000-talets första hälft. Stavkyrkan, som är Östergötlands äldsta kända kyrka, undersöktes åren 2001–2003. Bredvid kyrkan har funnits en klockstapel i trä. (källa)
  4. Skeppstypen går i sen vikingastil och är kraftigt byggt av ek. Skrovets klinkade spant har varit sammanhållna av nitbrickor, järnnitar och dymlingar av trä. Längden beräknas ha uppgått till cirka 17–20 meter och bredden 4 meter. Vad som nu återstår är 14 meter av skeppets långa bottendel men båda stävarna saknas. Vid något tillfälle har skeppet blivit reparerat med en bordbit av furu istället för det annars ordinarie ekvirket, samt fått ett tätningsdrev av mossa, vilket kan tyda på att lagningen skedde någonstans utrikes. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.