Vinter-os Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vinter-os, varianter, uttal och böjningar av vinter-os

Vinter-os synonym, annat ord för vinter-os, vad betyder vinter-os, förklaring, uttal och böjningar av vinter-os.

Vad betyder och hur uttalas vinter-os

Vinter-os uttalas vinter-OS och är ett substantiv.

Ordformer av vinter-os

Singular

vinter-OS
obestämd grundform
vinter-OS
obestämd genitiv
vinter-OS:et
bestämd grundform
vinter-OS:ets
bestämd genitiv

Plural

vinter-OS
obestämd grundform
vinter-OS
obestämd genitiv
vinter-OS:en
bestämd grundform
vinter-OS:ens
bestämd genitiv

Vinter-os är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vinter-os

  1. Vid vinter-OS i Oslo 1952 bestämde sig norrmännen för att ha bandy som demonstrationssport och Finland, Norge och Sverige spelade mot varandra. Detta uppmärksammades av ryssarna, som föreslog landskampsutbyte med de nordiska länderna. Den 12 februari 1955 bildades det internationella bandyförbundet av de nationella förbunden i Finland, Norge, Sovjetunionen och Sverige och reglerna standardiserades. Förbundet arrangerar världsmästerskap i bandy för herrar, som har spelats sedan 1957. Sedan slutet av 1970-talet spelas bandy även på organiserad nivå i Kanada och USA, och sporten har senare även blivit större i bland annat Ungern och Vitryssland. (källa)
  2. Bobsporten tillhör programmet i olympiska vinterspelen sedan 1924. Till en början tävlade man bara i fyrmannabob, tvåmannabob infördes vid Olympiska vinterspelen 1932. Bob var inte med vid vinter-OS 1960 då man på grund av ekonomin valde att inte bygga en bana. Sedan 2002 är kvinnliga tävlande tillåtna i OS, de tävlar i tvåmannabob och resultatet är den sammanlagda tiden efter två åk. Herrar tävlar både i två- och fyrmannabob och vinnaren är den som har den bästa sammanlagda tiden efter fyra åk. Tyskland (inkl. Västtyskland) är det land som tagit flest guld (11) men Schweiz har tagit flest medaljer (30). Östtyskland tog ytterligare fem guldmedaljer. (källa)
  3. Vid paralympiska sommarspelen 2020 (uppskjutna till 2021) arrangeras tävlingar i parabadminton, boccia, bordtennis, bågskytte, cykel (landsväg och bana), fotboll, friidrott, goalboll, judo, kanot, ridsport (dressyr), rodd, rullstolsbasket, rullstolsfäktning, rullstolsrugby, rullstolstennis, segling, simning, sportskytte, styrkelyft (bänkpress), taekwondo, triathlon och volleyboll. Vintersporterna vid vinter-OS 2018 var kälkhockey, rullstolscurling, skidor (alpint och längd), skidskytte och snowboard. (källa)
  4. I början av 1964 anlände den före detta Uppsalabon Arne Wennås till Duved, där han direkt fick anta tjänsten som platschef, efter att två år dessförinnan på en studieresa i USA ha blivit erbjuden att hjälpa till med ett halvfärdigt linbaneprojekt. Wennåsåg till att banan stod klar redan till nästkommande vinter (en 1 300 meter lång fast tvåstolslift), och han engagerade en större grupp Duvedsbor att röja upp för Duveds första nedfarter och att trampa snö – vilket blev betydligt enklare när pistmaskinerna tillkom. På inspiration av Wennås besök vid Vinter-OS 1964 i Innsbruck arrangerade han år 1965 så kallade Kalle Anka-tävlingar i utförsåkning i Duved, som deltogs av 70 tävlande ungdomar i finalen efter 2 000 kvalande, och gjorde Duved berömt både i Sverige och Europa. Dessa tävlingar arrangerades en vecka årligen fram till 1970-talets slut, med totalt 20 000 tävlande svenskar och européer om "Kalle Anka-trofén" (1965, 1970 och 1972 stod Ingemar Stenmark som segrare i sina åldersklasser i trofén respektive Kalle Anka Cup). 1974 bestod Duveds liftsystem av linbanan och fyra tillkomna ankarliftar (Dalliften, Mellanliften, Paradisliften samt Västra Paradisliften), plus ett par barn-knappliftar som var på gång, och då hade Duveds anläggning teoretiskt sett den största liftkapaciteten i Sverige. Sedan öppnandet av anläggningen hade Duved lockat till sig en stor del av tidigare Åreturister, eftersom backarna ansågs mer familjevänliga och köerna i Åre alltför långa. (källa)
  5. Efter det anställdes Björklund som allmänreporter och hallåman, bland annat vid Dagens Eko. När Hyland på hösten 1958 åkte på en längre studieresa till USA blev Björklund sportreporter på sportredaktionen med kollegor som Plex Pettersson, Åke Strömmer och Herbert Söderström. Björklunds första större egna radioprogram blev Vårpuzzlet 1960 som var ett slags frågesportprogram som sändes på lördagskvällar och där Carl-Uno Sjöblom, Hasse Tellemar och Hasse Alfredson också ingick i redaktionen. Vid sommar-OS 1960 fick Björklund resa till Rom för att referera brottning och cykel. Vid vinter-OS 1964 i Innsbruck tog Hyland hand om skidtävlingarna i Seefeld men lät Björklund och Åke Strömmer ta hand om övriga grenar. (källa)
  6. Tysklands (1949–1990 Västtysklands) herrlandslag i ishockey representerar Förbundsrepubliken Tyskland (1949–1990 kallat Västtyskland) i ishockey på herrsidan. Laget är medlem i det internationella ishockeyförbundet sedan 1909. Lagets bästa resultat är silver i VM 1930 och 1953 samt vinter-OS 2018. (källa)
  7. Hon tog OS-guld på damernas 3 000 meter och OS-brons på damernas 1 500 meter i samband med de olympiska skridskotävlingarna 2006 i Turin. Wüst blev då yngsta nederländska atleten genom tiderna att vinna på ett Vinter-OS. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.