Vishetslära Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vishetslära, varianter, uttal och böjningar av vishetslära

Vishetslära synonym, annat ord för vishetslära, vad betyder vishetslära, förklaring, uttal och böjningar av vishetslära.

Vad betyder och hur uttalas vishetslära

Vishetslära uttalas vis|hets|lära och är ett substantiv.

Ordformer av vishetslära

Singular

vishetslära
obestämd grundform
vishetsläras
obestämd genitiv
vishetsläran
bestämd grundform
vishetslärans
bestämd genitiv

Plural

vishetsläror
obestämd grundform
vishetslärors
obestämd genitiv
vishetslärorna
bestämd grundform
vishetslärornas
bestämd genitiv

Vishetslära är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vishetslära

  1. I åtskilliga böcker och föredrag hävdade Twitchell att Eckankar i själva verket var en forntida vetenskaplig vishetslära, äldre än alla andra religioner, som han återupptäckt. (källa)
  2. Nya Galileen är inom västvärldens vishetsläror namnet på det nya Jerusalem som bland annat nämns i Uppenbarelseboken i Bibeln. Enligt dessa kristna esoteriska läror representerar det nya Galileen framtidens sjätte epok i mänsklighetens utvecklingsväg och kommer att se en övergång från mänskligheten till den eteriska regionen Jorden. (källa)
  3. Mellersta riket och den föregående Första mellantiden gav upphov till många litterära verk. De främsta var Historien om den vältalige bonden och Historien om Sinuhe. Historierna är livfulla berättelser om goda människor som kommer på kant med samhället, men slutligen vinner nåd hos den rättfärdiga faraonen. En annan genre var vishetslärorna Merykaras lära och Amenemhats lära. De var instruktioner och förmaningar från farao till tronföljaren om vad det innebar att regera. En tredje genre var pseudohistoriska berättelser, vilka utspelade sig under tidigare sekler, men som troligen författades först under det Mellersta rikets tid. Dit hör Nefertys profetia och Djedis profetia ur "Westcar-papyrusen". Båda användes för att legitimera tronanspråk. En annan historia om en affär i Pepi II och generalen användes för att vanhedra en tidigare kung. En mer filosofisk text var Den levnadströttes samtal med sin ka, om en olycklig man som överväger självmord. I den religiösa litteraturen fanns de omfattande Kisttexterna, vilka var en vidare utveckling ur Pyramidtexterna och som berörde resan till livet efter döden. (källa)
  4. Han anslöt sig 1881 till Ramakrishna och efter dennes död startade han både The Ramakrishna Mission (se Ramakrishna-rörelsen) och Ramakrishna-orden. Han närvarade 1893 vid kongressen World's Parliament of Religions i Chicago (se även Världsutställningen i Chicago), där hans bidrag fungerade som en milstolpe för att kunna se hinduismen som en modern världsreligion. Han tolkade hinduismen, inom vedanta-traditionen (se även neovedanta), som en vishetslära av universell karaktär. Samtidigt tryckte han på vikten av deltagande i hjälp- och utvecklingsarbete på ett socialt plan. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.