Vulgarisera Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vulgarisera, varianter, uttal och böjningar av vulgarisera

Vulgarisera synonym, annat ord för vulgarisera, vad betyder vulgarisera, förklaring, uttal och böjningar av vulgarisera.

Vad betyder och hur uttalas vulgarisera

Vulgarisera uttalas vulg|ar|is|era och är ett verb -de.

Vulgarisera betyder:

Ordformer av vulgarisera

Aktiv

vulgarisera
infinitiv
vulgariserar
presens
vulgariserade
preteritum
vulgariserat
supinum
vulgariserande
presens particip
vulgarisera
imperativ

Passiv

vulgariseras
infinitiv
vulgariseras
presens
vulgariserades
preteritum
vulgariserats
supinum

Perfekt particip

vulgariserad en
~ + subst.
vulgariserat ett
~ + subst.
vulgariserade den/det/de
~ + subst.

Vulgarisera är ett verb

Verb (av lat. verbum, ord), ordklass som innefattar ord som uttrycker handlingar, skeenden, processer, tillstånd och liknande. En vanlig minnesramsa, som även finns i många andra varianter, är Verb är någonting man gör, cyklar, tutar, springer, kör. Exempel på verb är redigera, skriva, åldras, må, trivas, sjunga, ljuga. Eller helt enkelt ord man kan sätta att framför.

Hur används ordet vulgarisera

  1. Till och med William Shakespeares pjäser Hamlet, Kung Lear och Romeo och Julia har kallats läsdramer som man bara kan tillgodogöra sig genom litterärt studium och som vulgariseras på scenen. (källa)
  2. Under 400-talet började det romerska riket att falla samman på grund av inre konflikter mellan de styrande kejsarna och generalerna och på grund av den invasion av plundrande germaner, goter och hunner som vällde fram över Europa. Gallien hade snart delats upp mellan olika barbariska folk: västgoter i Akvitanien, burgunder längs med Rhône och Saône, alemanner i Alsace, och franker väster om Rhen. Det som återstod av det romerska inflytandet vid denna tid var kristendomen, det alltmer vulgariserade latinet och ett nätverk av städer och vägar. Under biskop Martin av Tours kristnades snart den gallo-romerska aristokratin och i Gallien fanns snart 64 biskopsdömen som styrdes av 17 ärkebiskopar och det var ofta biskoparna som organiserade försvaret mot barbarerna och dömde vid tvister. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.