Vägledning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vägledning, varianter, uttal och böjningar av vägledning

Vägledning synonym, annat ord för vägledning, vad betyder vägledning, förklaring, uttal och böjningar av vägledning.

Synonymer till vägledning

Vad betyder och hur uttalas vägledning

Vägledning uttalas väg|led|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av vägledning

Singular

vägledning
obestämd grundform
väglednings
obestämd genitiv
vägledningen
bestämd grundform
vägledningens
bestämd genitiv

Plural

vägledningar
obestämd grundform
vägledningars
obestämd genitiv
vägledningarna
bestämd grundform
vägledningarnas
bestämd genitiv

Vägledning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vägledning

  1. I dag finns det många traditionsföreningar som samlar entusiaster för bevarande av de gamla klenoder som ännu finns kvar, och de flesta är endera i privat ägo eller seglar turister på charter. Några repliker av legendariska fartyg har också byggts sedan 1990-talet. Bland annat byggdes i Mariehamn galeasen Albanus efter gammal förebild, och många unga båtbyggare har fått lära sig det gamla hantverket av några veteraner som ännu funnits kvar att ge vägledning. (källa)
  2. En storhög är en ovanligt stor gravhög, minst 20 meter i diameter. De tillhör två åtskilda tidsperioder, dels äldre bronsåldern då de är vanligast i Skånelandskapen och Småland, dels yngre järnåldern då de är vanligast i Götaland, Svealand och Norrland. En hög som bryter mot mönstret är den stora Hågahögen i Uppland som uppfördes under yngre bronsålder omkring år 1000 f Kr. Bronsåldershögarna har ofta en halvcirkelformad profil, medan storhögarna från järnåldern brukar ha rakt avsläntade sidor samt en avplanad topp. Profilen kan således ge en god men inte definitiv vägledning i dateringen. (källa)
  3. Handbok, instruktionsbok, vägledning eller manual är en speciell typ av bruksanvisning, avsedd att användas som referens för den som redan är bekant med de allmänna koncepten. En beskrivning av ett programspråk, dess syntax och funktioner, eller en bruksanvisning för ett större datorprogram kan finnas i form av en handbok, liksom beskrivningar av hur en apparat skall underhållas. (källa)
  4. Skalan handlar också bland annat om synen på människan. Vänsterideologier betonar ibland att människan behöver vägledning av myndigheter för att kunna fatta bra beslut (ibland anses att myndigheter måste bestämma åt människan), medan högerideologier i högre utsträckning ser människan som en rationell varelse som kan fatta beslut på egen hand. Av samma anledning brukar det också vara vanligare att högerideologier fordrar ansvarstagande. (källa)
  5. I Israel kan man med hjälp av kippan få en fingervisning om en judisk mans grupptillhörighet. Många undantag till detta finns. Dock brukar den grupp som kallar sig modernt ortodoxa, den så kallade nationalreligiösa gruppen ha virkade kippor. Storleken på den virkade kippan kan ge vägledning om mannens politiska åsikter. En större virkad kippa bärs av män med mer högerinriktade åsikter. Många traditionella som inte vill påta sig en politisk ståndpunkt väljer ofta en mindre kippa som kan vara virkad, av tyg eller mocka. (källa)
  6. I början av 1970-talet ändrade Svenska kyrkan sina bestämmelser, så att alla döpta fick tillträde till nattvarden, och konfirmationsgudstjänsten förlorade därför sin funktion som nattvardsadmission. Konfirmationsgudstjänstens funktion som bön om den helige Andes vägledning förstärktes stegvis 1942 och 1986. (källa)
  7. Konsumenträtten regleras i grunden av lagar och förordningar. Konsumentverkets författningssamling är ett komplement till dessa. Författningssamlingen består av föreskrifter och allmänna råd. Föreskrifterna är bindande medan de allmänna råden tjänar som vägledning. (källa)
  8. I grundskolan finns inga mål för betyget G, istället har man "mål som eleven skall ha uppnått". Det finns en uppsättning mål för årskurs fem, och en annan uppsättning mål för årskurs nio. De flesta lärare använder dock dessa mål som om de vore mål för att få betyget G. Skillnaden är att skolverket bestämmer målen för VG och MVG i grundskolan medan det är regeringen som bestämmer "mål som eleven skall ha uppnått" och enligt regeringen får dessa inte tolkas som betygskrav för att uppnå G, utan som en vägledning för lärare i de olika skolorna att själva skriva krav för betyget G. Dessa får dock inte avvika från de av regeringen uppsatta "mål som eleven skall ha uppnått". (källa)
  9. Doktrin är ett annat namn för juridisk litteratur och artiklar som publiceras i rättsvetenskapliga tidskrifter. Där hittar man ofta information om rättsfall, utredningar och förarbeten. Den innehåller förklaringar till och sammanfattningar av den gällande rätten. Ibland finns också diskussioner om hypotetiska fall med frågor som inte prövats, eller förslag till nya rättsregler. Doktrinen är inte bindande, men kan spara tid och ge vägledning i tolkningsarbetet. (källa)
  10. Landmärke kallas en lättigenkännlig landformation eller byggnad som tydligt kan ses på håll och som därigenom fungerar som vägledning för navigation till sjöss eller lands. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.