Världscuptävling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder världscuptävling, varianter, uttal och böjningar av världscuptävling

Världscuptävling synonym, annat ord för världscuptävling, vad betyder världscuptävling, förklaring, uttal och böjningar av världscuptävling.

Vad betyder och hur uttalas världscuptävling

Världscuptävling uttalas världs|cup|tävl|ing och är ett substantiv.

Ordformer av världscuptävling

Singular

världscuptävling
obestämd grundform
världscuptävlings
obestämd genitiv
världscuptävlingen
bestämd grundform
världscuptävlingens
bestämd genitiv

Plural

världscuptävlingar
obestämd grundform
världscuptävlingars
obestämd genitiv
världscuptävlingarna
bestämd grundform
världscuptävlingarnas
bestämd genitiv

Världscuptävling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet världscuptävling

  1. Mühlenkopfbacken (tyska: Mühlenkopfschanze) är en backhoppsanläggning i stadsdelen Stryck i Willingen, Hessen i Tyskland. Backen ligger i dalen söder om Stryck vid foten av berget Mühlenkopf. Backen har K-punkt 130 meter (K130) och backstorlek 145 meter (HS145). Backen är den största stora backen i världen (skidflygningsbackar inte medräknade). Ski-Club Willingen arrangerar årligen världscuptävlingar och ibland tävlingar i kontinentalcupen (COC) här. (källa)
  2. Pärson debuterade i världscupen den 15 mars 1998 vid världscupfinalen i Crans-Montana i Schweiz och kom på 25:e och sista plats i slalom. Två veckor senare vann hon sitt första SM-guld i storslalom. I hennes andra slalomtävling i världscupen den 3 december 1998 i Mammoth Mountain gick hon från 15:e till första plats. Hon blev därmed den yngsta genom tiderna att vinna en världscuptävling, och hennes startnummer 36 var ett av de högsta för en blivande vinnare i en världscuptävling. (källa)
  3. Małysz vann även världscupen sammanlagt säsongerna 2000/2001, 2001/2002, 2002/2003 och 2006/2007 och är den ende, tillsammans med Matti Nykänen, som vunnit världscupen fyra gånger. Adam Małysz har tävlad 17 säsonger i världscupen. Han har ved sidan om sina 4 totalsegrar 39 segrar i deltävlingar. Den första kom i Holmenkollen, Oslo 18 mars 1996 och den sista segern kom på hemmaplan i Zakopane 21 januari 2011. Under säsongen 2000/2001 segrade Małysz i 11 världscuptävlingar. Säsongen 2006/2007 segrade han i 7 världscuptävlingar. Han har tillsammans 10 topp-10-placeringar sammanlagt i världscupen. (källa)
  4. Saitō tog sin första världscupseger i Chamonix 17 december 1995. Efter denna placering, kom Saitō ofta bland de tio bästa i världscuptävlingar. Som bäst sammanlagt i världscupen blev han nummer fem två gånger, säsongerna 1995/1996 och 1996/1997. Han var som bäst fjärdeman i Tysk-österrikiska backhopparveckan 1995/1996. 2 februari 1997 tog han sin andra seger i en deltävling i Världscupen i Willingen. (källa)
  5. Den 31 januari 2021 vann Linn Svahn sin nionde världscuptävling när hon vann sprintfinalen i Faluns världscuptävlingar - Linn Svahn blev då den yngste kvinnliga längdskidåkaren i världshistorien med nio segrar i VC vid 21 år och 53 dagar gammal. (källa)
  6. Samuelsson debuterade i världscupen i december 2016. Han ingick sedan i det svenska lag som vann världscuptävlingen i stafett i januari 2018 i Oberhof i Tyskland, en seger som var Sveriges första världscupvinst i stafett sedan 2009. (källa)
  7. Väggen i Hundfjället är Sveriges snabbaste backe med ett rekord på 198 km/h. Den senaste världscuptävlingen som genomfördes i hundfjället var 2011 då Sanna Tidstrand och Christian Jansson tog en dubbelseger. Efter 2011 har "Chocken" i Idre Fjäll med backrekord på 180,53 km/h, övertagit positionen som centrum för speedski i Sverige. I Idre hålls varje år en "SpeedWeek" med SM och dubbla världscuper. Senast 2017 var Idre värd för VM i Speedski. (källa)
  8. Masstart eller gemensam start tillämpas i vissa idrottstävlingar och innebär att alla deltagare startar samtidigt, vilket leder till att den som kommer först i mål vinner, och man inte behöver jaga tider för att nå framgångar i tävlingen. Masstart är vanligt inom bland annat längdskidåkning, cykling, skidorientering, skidskytte och friidrott. I längdskidåkningstävlingen Vasaloppet i Sverige tillämpas masstart sedan premiäråret 1922. I kortare längdskidlopp för toppelit började masstart tillämpas först i slutet av 1980-talet, först i några få världscuptävlingar, och sedan populariteten ökat även i världsmästerskap och olympiska vinterspelen från början av 2000-talets första decennium. I motionslopp har masstart alltid varit det vanligaste, bland annat för att det är lättare att räkna ut tider. För löpartävlingar har det varit masstart även för elit inklusive maratonlopp på OS. Inom cykelsporten kallas masstartslopp för linjelopp medan intervallstart kallas tempolopp och där är det mycket stor skillnad på taktik i de två varianterna. (källa)
  9. Före och under öppningsdagarna av OS i Turin 2006 var Bjørgen plågad av sjukdom. Trots detta klarade hon en silvermedalj på 10 km klassiskt, men för övrigt blev mästerskapet medaljlöst för henne. Hon vann den totala världscupen även denna säsong, trots att resultaten från OS inte blev de förväntade. Trots att hon blev tvåa i den totala världscupen 2006/2007 blev 2007 ett år av besvikelse för Bjørgen. Hon vann två världscuptävlingar, men var inte i form under VM i Sapporo och kom hem utan individuella medaljer. (källa)
  10. Alpin kombination är en tävlingsform inom alpin skidsport. Tävlingsformen kombinerar den kraft- och uthållighetskrävande grenen störtlopp och den tekniskt krävande grenen slalom, två väldigt olika typer av skidåkning. Tävlingen bestod ursprungligen av ett åk störtlopp och två slalomåk som tillsammans utgör den separata grenen alpin kombination. Antalet världscuptävlingar i kombination varierar från år till år. Grenen har arrangerats under världsmästerskap och olympiska vinterspel sedan 1936 i Garmisch-Partenkirchen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.