Västkust Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder västkust, varianter, uttal och böjningar av västkust

Västkust synonym, annat ord för västkust, vad betyder västkust, förklaring, uttal och böjningar av västkust.

Vad betyder och hur uttalas västkust

Västkust uttalas väst|kust och är ett substantiv.

Ordformer av västkust

Singular

västkust
obestämd grundform
västkusts
obestämd genitiv
västkusten
bestämd grundform
västkustens
bestämd genitiv

Plural

västkuster
obestämd grundform
västkusters
obestämd genitiv
västkusterna
bestämd grundform
västkusternas
bestämd genitiv

Västkust är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet västkust

  1. Gestaltterapin introducerades i Sverige under 1970-talet som en tämligen konfrontativ terapiform. Vid denna tidpunkt betonades ofta det egna ansvaret in absurdum, utan hänsyn till individens mognadsgrad och kapacitet, vilket ledde till att gestaltterapin fick ett (då) inte helt oförtjänt dåligt rykte. Denna konfrontativa inriktning, idag kallad "västkustskolan", representerades främst av Fritz Perls som var verksam på USA:s västkust under 1970-talet. (källa)
  2. Hägern är i Sverige en relativt vanlig häckfågel och finns i området från Mälardalen och söderut. I Norrland är gråhägern sällsyntare. På eftersommaren påträffas den ibland längre upp i landet. I Åredalens västra delar finns dock ett tiotal häckande fåglar från maj/juni. Merparten av den svenska populationen är flyttfåglar, men i södra Sverige och på Sveriges västkust är den stannfågel. (källa)
  3. Vissa forskare har velat placera de till Skandinavien nyanlända herulerna i Blekinge och Värend, men detta baseras på en rad lösa antaganden. Detta har medfört att begreppet heruler används inom svenska flottan som skämtsam benämning för Blekingebor. Mats G. Larsson anser det troligare att det var till Sveriges västkust de kom. Det finns vissa indicier som stödjer detta, bland annat den stora koncentrationen fornborgar i området, och det faktum att man funnit brakteater i området närmast kusten men inte i västgötarnas kärnområden. Uppgifterna om herulernas nya bosättningsplats är dock så vaga och det arkeologiska materialet tillåter så många tolkningar att det inte kan bli fråga om något annat än spekulationer. (källa)
  4. Idag lever fragment av hippiekulturen kvar, främst på USA:s västkust i Oregon och norra Kalifornien där det än idag anordnas hippierelaterade träffar, konserter och marknader i många städer. (källa)
  5. Joner var en av det grekiska folkets fyra huvudstammar, enligt sagan avkomlingar av Hellens sonson Ion. De bodde i Attika, på Euboia, Kykladerna samt på den mellersta delen av Mindre Asiens (Anatoliens) västkust där det uppstod ett förbund av tolv stadsstater kallat Joniska förbundet, eller Jonien. (källa)
  6. Cayennepeppar kan även blandas i bottenfärg för båtar. Det kan ha viss effekt för att hålla skroven fria från sjögräs, kräftdjur och annat fartminskande sjöliv. På Sveriges västkust nyttjas det som ett miljövänligt substitut till tidigare använda kemikalier i bottenfärg. (källa)
  7. I den portugisiska kolonin Goa på Indiens västkust använde sig portugiserna av ett eget kastsystem: De portugiser som föddes i Indien kallades castiços av portugisiska föräldrar, barn i indoportugisiska blandförhållanden kallades mestiços ("blandade" – jämför med Latinamerikas mestiser) och de portugiser som sändes ut från moderlandet för att tjänstgöra i Goa, men inte bosätta sig där, kallades reinols. De indier som bodde i Goa fick benämningen canarins (jfr Kanara). (källa)
  8. Kontinentalsockelns yta omfattar idag (efter senaste istidens slut) cirka 7,6 procent av världshavens yta, detta motsvarar Afrikas areal. Den är som störst (vidast) i Arktis samt längs med den norra och västra sidan av Stilla havet, från Berings sund till Australien. Den smalaste kontinentalsockeln finns utmed Amerikas västkust, Afrikas östkust och längs med Brasiliens kust. (källa)
  9. Köttfärslimpa är en maträtt huvudsakligen gjord på köttfärs och vanligen formad som en avlång brödlimpa och tillagad i ugnen. Längs Sveriges västkust kallas den ofta köttgrotta. (källa)
  10. Lappsparven är en flyttfågel som har ett i det närmaste cirkumpolärt häckningsområde från Skandinaviska fjällkedjan, över arktiska Eurasien, i Alaska, Kanada, allra nordligaste USA, och Grönlands västkust. Den övervintrar på stäpperna i Ryssland och Centralasien från Svarta havet och österut till Nordkorea och Japan, i USA, i Danmark, på Brittiska öarna och utmed norra Västeuropas kustområden. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.