Yrkeshögskola Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder yrkeshögskola, varianter, uttal och böjningar av yrkeshögskola

Yrkeshögskola synonym, annat ord för yrkeshögskola, vad betyder yrkeshögskola, förklaring, uttal och böjningar av yrkeshögskola.

Vad betyder och hur uttalas yrkeshögskola

Yrkeshögskola uttalas yrk|es|hög|skola och är ett substantiv.

Ordformer av yrkeshögskola

Singular

yrkeshögskola
obestämd grundform
yrkeshögskolas
obestämd genitiv
yrkeshögskolan
bestämd grundform
yrkeshögskolans
bestämd genitiv

Plural

yrkeshögskolor
obestämd grundform
yrkeshögskolors
obestämd genitiv
yrkeshögskolorna
bestämd grundform
yrkeshögskolornas
bestämd genitiv

Yrkeshögskola är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet yrkeshögskola

  1. Utbildning inom journalistik ger studenten färdigheter och kunskaper för att kunna arbeta som journalist. Utbildningslängden varierar mellan 1-3 år och journalistutbildningar finns på både högskola, universitet, folkhögskola och yrkeshögskola samt fristående kurser. För att vara verksam som journalist krävs däremot ingen examen. Andelen journalister med en formell journalistutbildning från universitet, högskola, folkhögskola eller yrkeshögskola ökade från 42% 1989 till 74% 2011, enligt JMG:s undersökning av slumpmässigt utvalda medlemmar i Journalistförbundet. (källa)
  2. I Sverige utbildas lokförare genom yrkeshögskola i bland annat Mjölby, Nässjö, Hallsberg, Ängelholm, Vännäs och Boden . Utbildningen är på ca 1 år och berättigar till studiemedel från CSN. Dessutom har vissa operatörer förarutbildning i egen regi med utbildningslön. (källa)
  3. Det svenska skolväsendet består av förskola, förskoleklass, grundskola, fritidshem, specialskola, sameskola, särskola, gymnasieskola, vuxenutbildning (inklusive folkhögskola och svenska för invandrare), yrkeshögskola samt högskolor och universitet. Utbildningen bedrivs antingen i offentlig regi (stat, kommun eller landsting) eller i enskild regi (så kallad friskolor) eller som privatskola. (källa)
  4. Titeln undersköterska blir skyddad från och med juli 2023, vilket innebär att man måste genomgått en särskild utbildning samt ansöka om yrkesbevis från Socialstyrelsen för att få kalla sig själv för undersköterska. Gymnasieskolans utbildning vård- och omsorgsprogrammet eller motsvarande på komvux, yrkeshögskola eller via distansundervisning är utbildningar som oftast krävs av arbetsgivaren för att arbeta som undersköterska. Komvux, yrkeshögskolan, högskolor och distansskolor erbjuder även olika sorters påbyggnadsutbildningar. En vanlig vidareutbildning på eftergymnasial nivå för undersköterskor som bedrivs på yrkeshögskolan är olika inriktningar för att bli specialistundersköterska, exempelvis inom palliativ vård eller akutsjukvård. (källa)
  5. Novium vid Yrkeshögskolan Novia. (källa)
  6. En utbildning inom scen- och teaterteknik finns vid Göteborgs yrkeshögskola. (källa)
  7. I september 2008 sköt en 22-årig studerande vid en yrkeshögskola nio studerande från sin egen grupp, en lärare och slutligen sig själv i sin skola i Kauhajoki, Finland. Den tillsatta undersökningskommission rekommenderade att tillgången på vapen skulle skärpas. (källa)
  8. En yrkeshögskola är en utbildningsform för yrkesinriktade studier på eftergymnasial nivå. Dess exakta roll varierar mellan olika länder. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.