Ångkokning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ångkokning, varianter, uttal och böjningar av ångkokning

Ångkokning synonym, annat ord för ångkokning, vad betyder ångkokning, förklaring, uttal och böjningar av ångkokning.

Vad betyder och hur uttalas ångkokning

Ångkokning uttalas ång|kok|ning och är ett substantiv.

Ordformer av ångkokning

Singular

ångkokning
obestämd grundform
ångkoknings
obestämd genitiv
ångkokningen
bestämd grundform
ångkokningens
bestämd genitiv

Ångkokning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Ångkokning på Engelska

  • steaming

Hur används ordet ångkokning

  1. Havremust är ett finmalet mjöl gjort av ångkokta havrekärnor. Ångkokning gör mjölet mer lättsmält och ger en mildare smak. Havremust används till soppa, välling eller gröt. (källa)
  2. Ett viktigt moment i matlagning är tillredning, där maten utsätts för värme. Här finns bland andra metoderna kokning, förvällning, ångkokning, stekning, bakning, fritering och rökning. Det finns också kemiska tillredningsmetoder, som gravning och inläggning. (källa)
  3. Ångkök eller folkkök (efter tyskans Volksküchen), var en tidigare svensk beteckning på offentliga verksamheter, som vanligen drevs av kommunerna eller av välgörenhetsorganisationer i syfte att se till att den fattigare befolkningen fick en god och närande, om än enkel, kost till billigast tänkbara pris. Maten tillagades i stor skala och framför allt genom ångkokning, vilket gav upphov till namnet. Den utportionerades såväl för att ätas på plats som för avhämtning. (källa)
  4. Halterna av vattenlösliga näringsämnen i broccoli, såsom vitamin C och antioxidanter, minskar vid tillagning genom kokning, men andra tillagningsmetoder såsom ångkokning, tillagning i mikrovågsugn eller stekning verkar inte påverka halterna. (källa)
  5. Den kupade stekpannan och tekniken att snabbsteka rätter vars ingredienser skurits i små bitar kom till Kina från Centralasien under Tangdynastin. En vanlig bakgrundsförklaring till tekniken är att den är energisnål då tillagningen går snabbt vilket passar bra för samhällen där brännved är bristvara. Grytan används dock i Kina även för ångkokning och andra mer långsamma matlagningstekniker. (källa)
  6. Många elektriska riskokare består av en elplatta inbyggd i ett skal och en inre bunke med non-stickbehandling. I vissa fall medföljer galler eller insatser för ångkokning av bland annat potatis, grönsaker och fisk. Några av kokarna kan också användas för tillagning av exempelvis soppa till crème brûlée. (källa)
  7. Vanliga köttslag på Tonga är fläskkött, kyckling och fisk. Vid speciella tillfällen grillas en hel gris på ett spett. Invånarna har egna små jordbruk där de producerar sin egen mat, även om avsalugrödor förekommer. Vanliga grönsaker är tomater, morötter, spenat, kål, pumpor, lök och talo som tillagas genom kokning, ångkokning eller ugnsgräddning. Maten viras ofta in i taroblad eller bananblad innan den tillagas. Hangi (umu) förekommer också. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.