Årsbok Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder årsbok, varianter, uttal och böjningar av årsbok

Årsbok synonym, annat ord för årsbok, vad betyder årsbok, förklaring, uttal och böjningar av årsbok.

Vad betyder och hur uttalas årsbok

Årsbok uttalas års|bok och är ett substantiv, böjs som ¹bok.

Ordformer av årsbok

Singular

årsbok
obestämd grundform
årsboks
obestämd genitiv
årsboken
bestämd grundform
årsbokens
bestämd genitiv

Plural

årsböcker
obestämd grundform
årsböckers
obestämd genitiv
årsböckerna
bestämd grundform
årsböckernas
bestämd genitiv

Årsbok är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet årsbok

  1. Årsböcker eller årsskrifter utgör ett specialfall av tidskrifter eller "periodisk litteratur", som utkommer endast en gång om året. Liksom tidskrifter har de vanligen ISSN och inte ISBN. (källa)
  2. Marknadsföreningen i Göteborg Årsbok 1986: Verksamhetskrönika. (källa)
  3. När var hur var den svenska upplagan av en allmän årsbok (ISSN 0347-3333) som gavs ut av Bokförlaget DN. Den första utgåvan gavs ut den 2 november 1944. Redigeringen avslutades 1 oktober och årsboken var en populär julklapp. Årtalet i titeln var det kommande årets, så att När var hur 2008 sammanfattade händelser från 1 oktober 2006 till 30 september 2007. Årsboken var indelad i ett tiotal avdelningar: årets händelser dag för dag, politik, ekonomi, samhälle, vetenskap, kultur, sport, faktaspecial och ett alfabetiskt register. Sverige-händelser märktes med "s". När var hur 2008, som utkom den 30 oktober 2007, var den sista som gavs ut. Den långvarigaste redaktören för verket var Bernt Erik Åke Himmelstedt, född den 4 juni 1944 i Södertälje stadsförsamling, Stockholms län, som ansvarade för årgångarna 1979–2000. (källa)
  4. Europaperspektiv är en gemensam årsbok för Europaforskning från svenska universitetens institutioner för ekonomi, juridik och statskunskap som sedan 1998 samarbetar i tre nätverk (SNEE, SNEF och SNES) för Europaforskning. (källa)
  5. Har medverkat i Presshistorisk årsbok, utgiven av Svensk Presshistorisk Förening, med följande artiklar. (källa)
  6. Livsåskådningar i skönlitteraturen. (i: Livsåskådningsforskning. Från symposium i Uppsala, arr. av Teologiska fakulteten 7–10 januari 1977 (Acta Universitatis Upsaliensis. Symposia Universitatis Upsaliensis Annum Quingentesimum Celebrantis, 4), Sthlm 1977 Att tolka Bygmester Solness (i: Kungl. Humanistiska Vetenskaps-Samfundet i Uppsala Årsbok 1979-80), Uppsala 1981. (källa)
  7. "På spinnsidan – Tre adelskvinnors liv 1718–1846" i Bergslagsarkiv, årsbok 12 (Uppsala 2000). (källa)
  8. Gunnel André fungerade under perioder som referent och filologisk expert till Bibelkommissionen och som vetenskaplig assistent till utgivarna av uppslagsverket Theologisches Wörterbuch zum Alten Testament. Hon invaldes 1982 som arbetande ledamot av Nathan Söderblom-sällskapet, vars preses hon var 1995-1996. Under många år var hon sekreterare i Uppsala Exegetiska Sällskap och redaktionssekreterare för Svensk Exegetisk Årsbok. 1985-1997 var hon av Biskopsmötet utsedd ledamot av Svenska Bibelsällskapets styrelse. (källa)
  9. Stina Fallberg Sundmark: Medeltida ciborium från Södermanland, Årsboken Sörmlandsbygden (2004). (källa)
  10. "En diademformig kvinnomössa från Jockmock". I årsboken Fataburen, 1920:1, s, 35-42. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.