Återvinningsstation Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder återvinningsstation, varianter, uttal och böjningar av återvinningsstation

Återvinningsstation synonym, annat ord för återvinningsstation, vad betyder återvinningsstation, förklaring, uttal och böjningar av återvinningsstation.

Synonym till återvinningsstation

Vad betyder och hur uttalas återvinningsstation

Återvinningsstation uttalas åter|vinn|ings|stat|ion och är ett substantiv.

Ordformer av återvinningsstation

Singular

återvinningsstation
obestämd grundform
återvinningsstations
obestämd genitiv
återvinningsstationen
bestämd grundform
återvinningsstationens
bestämd genitiv

Plural

återvinningsstationer
obestämd grundform
återvinningsstationers
obestämd genitiv
återvinningsstationerna
bestämd grundform
återvinningsstationernas
bestämd genitiv

Återvinningsstation är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet återvinningsstation

  1. Återvinningsstation (även känt som ÅVS, återvinningsgård eller miljöstation) är i Sverige en stationär facilitet för återlämning av främst förpackningsmaterial. (källa)
  2. Grovavfall, alternativt grovsopor, är hushållsavfall som är för stort för att rymmas bland hushållssoporna. Hit hör exempelvis trasiga möbler, verktyg utan sladdställ eller batteri och metallskrot såsom stekpannor. Grovsopor ska lämnas i soprum eller transporteras till närmaste återvinningscentral. Det är inte tillåtet att lämna grovsopor vid de lokala återvinningsstationernas behållare för bland annat papper, glas och plast. (källa)
  3. Vid återvinningsstationerna runt om i Sverige är det enbart förpackningsmaterial som skall inlämnas för återvinning, eftersom dess skötsel finansieras av förpackningsindustrin. Burkar och emballage i hårdplast kan lämnas, men hårdplaster i leksaker och möbler skall lämnas till kommunernas återvinningscentraler. (källa)
  4. Svenska hushåll konsumerar stora mängder förpackningar. Det kan exempelvis handla om pasta- och flingpaket, mjölk- och juiceförpackningar, sockerpåsar, bärkassar och presentpapper. Den här typen av material samlas in på återvinningsstationer som tillhandahålls av Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) i samråd med kommuner och entreprenörer som tar hand om själva insamlingen. Den kan också ske i så kallad fastighetsnära insamling (FNI) som upprättas i samråd mellan FTI, kommuner, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och entreprenörer. Wellpapp och andra omslagspapper används i stora mängder i affärsledet. Dessa material köps ofta upp direkt av olika bolag som i sin tur säljer det till återvinningsindustrin. (källa)
  5. Soptippar och närmaste omgivningen karaktäriseras oftast av ruderatmark, skräpmark, och så länge de används aktivt sprids frön som följer med i avfallet. Växtarter med kort generationscykel kommer att dominera och de kommer dels från omgivningens flora och dels från mer eller mindre exotiska arter som följt med i den ibland mycket långa transportkedjan från sin växtplats till deponin. Vid en inventering av Kikås återvinningsstation i Mölndal år 2018 fann man under tiden augusti till november strax under 500 kärlväxtarter. Flera av arterna var ovanliga och i några fall rörde det sig om förstagångsfynd för Sverige eller regionen. Vid inventeringen fanns exempelvis petunia, durra, verbenaarter, hirs med flera icke inhemska arter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.