Öroninflammation Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder öroninflammation, varianter, uttal och böjningar av öroninflammation

Öroninflammation synonym, annat ord för öroninflammation, vad betyder öroninflammation, förklaring, uttal och böjningar av öroninflammation.

Vad betyder och hur uttalas öroninflammation

Öroninflammation uttalas ör|on|in|flamm|at|ion och är ett substantiv.

Ordformer av öroninflammation

Singular

öroninflammation
obestämd grundform
öroninflammations
obestämd genitiv
öroninflammationen
bestämd grundform
öroninflammationens
bestämd genitiv

Plural

öroninflammationer
obestämd grundform
öroninflammationers
obestämd genitiv
öroninflammationerna
bestämd grundform
öroninflammationernas
bestämd genitiv

Öroninflammation är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet öroninflammation

  1. Med öroninflammation menas ofta en så kallad akut mediaotit (latin: otitis media), en inflammation av mellanörat, utrymmet mellan trumhinnan och innerörat. Denna mediaotit är en av två sorters öroninflammationer som är vanlig orsak till öronvärk. Den andra är extern otit - inflammation i den yttre hörselgången utanför trumhinnan. (källa)
  2. Blodöra "Othematom" är en blödning mellan huden och öronbrosket där öronbrosket spricker och blod ansamlas mellan den inre och den yttre huden. Detta gör att örat känns mjukt och vätskefyllt. Blödningen kan vara liten eller omfatta nästan hela örat. Hos människor är detta vanligt bland utövare av kontaktsporter och leder utan behandling till blomkålsöron. Hos djur som hundar orsakas tillståndet av att djuret skakar på huvudet eller kliar sig mycket. Det är vanligt att grundorsaken är en öroninflammation. Det drabbade djuret eller människan får ofta ett visst obehag av blodörat, främst genom tyngden. Örat brukar inte vara speciellt ömt när man tar på det, ömmar det ändå kan det vara ett tecken på att det blivit infektion inne i öronlappen. (källa)
  3. Vid en förkylning gör viruset det svårare för slemhinnorna i näsa och öron att försvara sig mot inkommande bakterier, om bakterierna lyckas föröka sig bildas ofta en akut öroninflammation med var. Man kan se på trumhinnan om man har öroninflammation då de blir röd och svullen och bakom trumhinnan bildas det även var. Svullnaden och trycket i innerörat gör att kraftig smärta uppstår. Om trumhinnan skulle spricka på grund av trycket i innerörat försvinner oftast smärtan, och var rinner ut i örat. (källa)
  4. Flera olika hälsoproblem är överrepresenterade hos franska bulldoggar. Den brachycephala (trubbnosiga) huvudformen leder till problem med andning och temperaturreglering (Brachycephalic airway obstructive syndrome, ofta förkortat BOAS). Ögonskador och ögonsjukdomar är enligt försäkringsstatistik ca 10 gånger vanligare än hos genomsnittshunden, vilket även det hänger ihop med anatomin med kort nos och stora ögon. Symptom relaterade till allergier är också vanligt (klåda, öroninflammationer och hudinfektioner), och drabbar franska bulldoggar ca 5 gånger så ofta som genomsnittshunden. Franska bulldoggar löper ca 4 gånger större risk att drabbas av diskbråck än genomsnittshunden, sannolikt kopplat till att missbildningar i ryggkotorna är mycket vanligt i rasen . Diskbråck ger ryggsmärta och nedsatt nervfunktion, i värsta fall förlamning. Epilepsi och patellaluxation är exempel på andra sjukdomar som är vanligare hos fransk bulldogg än hos andra hundar. (källa)
  5. Sömnsvårigheter har nästan alla, med långa vakna perioder på nätterna. De flesta är mycket infektionskänsliga och drabbas av täta lunginflammationer och öroninflammationer. Allergier förekommer också, t.ex. komjölksallergi. Flera är mycket känsliga för solljus. Syn- och hörselnedsättningar är vanliga. Vissa barn kan ha hormonella störningar. Många är känsliga för beröring på händer och fötter. (källa)
  6. Barn med återkommande öroninflammationer eller nedsatt hörsel på grund av vätska bakom trumhinnorna och som fårör inopererade i trumhinnorna. (källa)
  7. En stor adenoid (adenoidhypertrofi, veg ad) kan orsaka andningsbesvär såsom sömnapné, snarkningar och munandning. Den kan också göra att örontrumpeterna inte kan öppna sig, vilket kan leda till öroninflammation. En stor adenoid kan även orsaka klangförändringar i talet. (källa)
  8. Komplikationer är ganska vanliga och drabbar främst barn under fem år men även vuxna över tjugo år. Störst risk för komplicerad mässling löper barn som insjuknar före ett års ålder. Småbarn drabbas ofta av pseudokrupp. De infekterade slemhinnorna kan bli sekundärinfekterade med bakterier, och barnen kan då få t.ex. öroninflammation, bihåleinflammation eller lunginflammation, vilket ofta kräver antibiotikabehandling. (källa)
  9. Fetvadd, bomull som inte genomgått avfettning. Används bland annat i trädgårdsskötsel för värmeisolering, och att ha i öronen när man duschar för att förhindra att få vatten i öronen vid öroninflammation och liknande. (källa)
  10. Lättakut finns parallellt och tillsammans med en del akutmottagningar för att avlasta dessa. Den ska också skapa en kortare kötid för patienten då en medicinsk bedömning ska ske i samband med ankomsten. De tar emot de patienter som inte kräver högspecialiserad sjukhusvård och har besvär som bland annat luftvägsinfektioner, mindre skador, urinbesvär, öroninflammation och hudbesvär. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.